CV-ketel vervangen Delfzijl Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Delfzijl? Grofweg heb je in april 2024 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Dit is een “issue” waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Echter na 2030 gaat het gas er helemaal af. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van diverse onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Delfzijl ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze website ontdek je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Anderzijds: het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers zijn populaire vervangers voor de HR-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid met het oog op het energieverbruik over 10 jaar. Op deze website vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Selecteer direct een item uit onze FAQ.

  1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Delfzijl.
  2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
  4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
  5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Delfzijl?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Delfzijl [Update april 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Delfzijl ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het stappenplan hieronder (of check Western Airconditioning systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een competente warmtepomp installateur in Delfzijl. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Delfzijl

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Hr-ketel van onder andere Baxi en ook Viessmann. Welke past nu bij mijn mijn huis? Op de site detecteer jij per mogelijkheid bruikbare informatie. Wat is het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in toepasbare energie voor het verwarmen van water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

  • Constante temperatuur
  • Subsidies tot €2.500
  • Niet voordelig
  • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Delfzijl: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €3700 (incl. monteren).

  • Gaat 15 tot 30 jaar mee
  • Makkelijk te plaatsen
  • Lange terugverdientijd
  • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van houtkorrels, pellets genaamd. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als snippers- en/of houtblokken.

  • Eenvoudig te installeren
  • Gemakkelijke brandstof
  • Intensief onderhoud nodig
  • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor verwarmen van een bepaalde ruimte. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een toekomstgericht product en samen met zonnecellen te combineren.

  • Ventileren zonder warmteverlies
  • Gezond binnenklimaat
  • Helaas geen subsidie
  • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dit is aantrekkelijker. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

  • Warmt snel op
  • Geen geluidsoverlast
  • kWh verbruik
  • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Het voorziet in heet water in de woningen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

  • Vermindering CO2-uitstoot
  • Veiliger dan aardgas
  • Monopolistisch systeem
  • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Delfzijl? Let dan op de vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de traditionele ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) varieert tussen de €2450 tot €5650.

Productkosten

De artikelprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Lucht/water, Ventilatielucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 3400 en €12000. Zoek ook naar CV-Ketel in Warstiens vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1200 tot €3400. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

Een normale CV werkt op basis van gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst signaleer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Delfzijl. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 – €2400. Een rekenvoorbeeld: voor de Pico Energy NDB S14EuC ontvang je €3300 en voor de Kodi VT3150 ECO ligt dat op €1250. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Delfzijl.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp zit op de 7 jaar, bij een aardwarmtepomp is dit al snel 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Delfzijl?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Nieuw- en Sint Joosland.


Op weg naar een huis zonder gas

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van deze pagina vind jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Delfzijl. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Liggen er al zonnepanelen op je huis? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel, zonneboilers, elektrische cv-ketels. Momenteel ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Delfzijl.