CV-ketel vervangen Koedijk Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Koedijk? Grofweg heb je in april 2024 2 alternatieven: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Op basis waarvan moet je kiezen? Die keuze hangt af van verschillende aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Niet vergeten: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Langedijk m.b.t. warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Ook zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid rond onze energieconsumptie in de toekomst. Op deze pagina check je alle handige informatie. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat kost het, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

  1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koedijk.
  2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
  4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
  5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Koedijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Koedijk [Update april 2024]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Koedijk is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en je investering heb je snel terugverdiend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het 7 stappen model ( of bekijk Hiseer).

Aanlegplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en kies een officiële warmtepomp installateur in Koedijk. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Ga na of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Koedijk

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Chappée of natuurlijk Remeha. Wat sluit aan bij mijn situatie? Op deze pagina signaleer jij per mogelijkheid meer details. Wat is het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of combineren met een hybride versie.

  • Klaar voor de toekomst
  • Subsidies tot €2.500
  • Fikse kostprijs
  • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Koedijk: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4200 inclusief aanleggen.

  • Lagere energierekening
  • Hoge subsidies
  • CV-ketel blijft nodig
  • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van korrels (zogenoemde pellets). Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

  • Gezellige uitstraling
  • Makkelijke bediening
  • Minimale voorraad hout
  • Mogelijk stank/geluidsoverlast

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra warmte op een specifieke plek. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

  • Besparen op de energienota
  • Lage installatiekosten
  • Geen recht op subsidie
  • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Veiliger dan CV-ketel
  • Geen buitenunit
  • Een hoog verbruik
  • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

  • CV-ketel niet meer nodig
  • Geen kans op gaslek
  • Monopolistisch systeem
  • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Koedijk? Let dan op de meerdere type kosten. Onze vakmannen hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de HR-ketel. Maar let op: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) varieert tussen de €2600 - €4550.

Productprijs

De prijs van de warmtepomp zelf hakt er het hardst in. Afhankelijk van het type (Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2300 en €16000. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in de Woude vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €2000 – €4400. Wil jij beslist een water-water warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale ventilatielucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Verbruikskosten

Een normale CV werkt op basis van gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De “korting” op de energierekening kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Het betreft een gulle subsidieregeling (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst check jij per systeem (merk & type) de subsidie in Koedijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1000 tot €2300. Een rekenvoorbeeld: voor de Galletti LEW 062WS ontvang je €7800 en voor de SPRSUN CGK/C-18 (LHC) EVI ligt dat op €2150. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Langedijk.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (lucht-lucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Koedijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het heikele punt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Tilburg.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op deze pagina bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Koedijk. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers. Momenteel is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs uit Koedijk.