CV-ketel vervangen s-Heerenhoek Ga voor een milieubewuste optie en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in s-Heerenhoek? In feite heb je in april 2024 2 keuzes: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Die keuze hangt af van velerlei aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Borsele betreffende bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook infraroodpanelen, zonneboilers, elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten aanzien van het energieverbruik over 10 jaar. Via deze website vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gas-ketel, wat ben ik hiervoor kwijt, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Kies snel een van de thema’s hieronder.

  1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenhoek.
  2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
  4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
  5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in s-Heerenhoek?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenhoek [Update april 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenhoek is de meest populaire oplossing. Het is duurzaam, betaalbaar en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het 7 stappen model ( of bekijk Mitsubishi Heavy Industries installatie).

Advies warmtepomp installeren

  1. Detecteer welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in s-Heerenhoek. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in s-Heerenhoek

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Chappée + Radson. Wat is geschikt voor mijn situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per installatie aanvullende info. Wat houdt het in, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en verandert dit in toepasbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of combineren met een hybride versie.

  • Minder Co2 uitstoot
  • Aanzienlijke tegemoetkomingen
  • Hoge investering
  • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Het is een aanvulling op je CV-ketel in s-Heerenhoek: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €3000 met installeren.

  • Lager verbruik fossiele brandstoffen
  • Eenvoudig te plaatsen
  • Kosten beginnen bij €2.000
  • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels (zogenoemde pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

  • Geen schoorsteen nodig
  • Automatisch geregeld
  • Jaarlijks groot onderhoud
  • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor extra warmte op een specifieke plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

  • Zeer energiezuinig en duurzaam
  • Alsof de zon doorbreekt
  • Geen subsidieregeling
  • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Warmt snel op
  • Bronnen boren niet nodig
  • Stroomvreter
  • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

  • Collectieve oplossing
  • Veiliger dan aardgas
  • Monopolistisch systeem
  • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in s-Heerenhoek? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze deskundigen hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk tegenover de HR-ketel. Kanttekening: de kostprijs ligt hoger (+ dure aanlegkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) ligt tussen de €1450 en €4300.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Hybride, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water) betaal je een bedrag tussen de €2200 en €21000. Vind alles uit over CV-Ketel in Laren vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten schommelen gemiddeld tussen de €1700 en €3000. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Het gevolg is een historische ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in s-Heerenhoek. Deze liggen op het moment tussen de €1250 en €3500. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de CIAT AQUACIAT ILD 302A geldt een subsidie van €6250 en ten aanzien van de Hautec HCS-PK-260KA (88SU2381SDPA5) geldt een bedrag van €3100. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Borsele.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten met elkaar verrekend? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 5 tot 9 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in s-Heerenhoek?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. In 2050 is in principe elke woning gasvrij. Lees nu verder over warmtepomp Broek op Langedijk.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via onze website lees jij over een alternatieve cv-ketel zonder gas in s-Heerenhoek. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel, pelletkachels. Tegenwoordig heb je de beschikking over een leuke subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrisch systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de buurt van s-Heerenhoek.