A1 Green Energy warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



A1 Green Energy warmtepomp plaatsen

Online een A1 Green Energy warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom bestaan er reusachtig veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij de info op deze pagina vind je bruikbare info over soorten systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van A1 Green Energy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en kies een vakkundige A1 Green Energy warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de WaterFurnace warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke A1 Green Energy warmtepomp kan ik het beste installeren? A1 Green Energy hanteert een hele scala aan warmtepompen, geschikt voor vrijwel iedere woning (zoals de QAW07V). Wat jij wil weten is, welke pomp past nu bij mijn wensen? Om die reden beoordelen we beknopt de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit is mogelijk dankzij een ‘airco achtig’ toestel. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten via de compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Rouveen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. In de regel vaak buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht wordt gebruikt voor water op hoge temperatuur. En dit wordt dan ingezet voor centrale verwarming en warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een A1 Green Energy ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open- of juist gesloten systeem. De ‘gevangen’ warmte wordt opgewaardeerd naar toepasbare energie. Voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een all-electric systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende type is een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Zevenaar.

A1 Green Energy CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook A1 Green Energy warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is A1 Green Energy subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet bestendig. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een full electric pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met A1 Green Energy warmtepomp. Nuttig voor mensen die over willen stappen naar een duurzame manier van verwarmen. A1 Green Energy warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.