ACM Kalte Klima warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenACM Kalte Klima warmtepomp plaatsen

Online een ACM Kalte Klima warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom heb je inmiddels de keuze uit bijzonder veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van onze website check je praktische info over type systemen, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van ACM Kalte Klima.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een betrouwbare ACM Kalte Klima warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Check of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Horos warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ACM Kalte Klima warmtepomp is voor mij geschikt? ACM Kalte Klima verkoopt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor bijna elke woning (zoals de SCAEY-P101HEP1). Echter, welk systeem sluit aan bij mijn woning? Hierna bediscussiëren we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. Deze warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Het harde.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Doorgaans ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Deze warmte gebruiken we voor water op hoge temperatuur. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor centrale verwarming en tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een ACM Kalte Klima ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zit verschil tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar geconverteerd naar warmte die je kunt gebruiken. Bijvoorbeeld voor je verwarming in huis en om water op te warmen. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt als de vraag naar warmte hoog is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een full-electric oplossing. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgebruikte toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Zoetermeer.

ACM Kalte Klima CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Het gros van de huizenbezitters weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie ACM Kalte Klima warmtepomp prijzen januari 2021). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is ACM Kalte Klima subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is op lange termijn niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone systeem? Wij horen graag over jouw ervaringen met ACM Kalte Klima warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die bezig zijn met een “groene” wijze van verwarming. ACM Kalte Klima warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur