Aerfor warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €360
Aerfor warmtepomp plaatsen
Een Aerfor warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van de info op deze pagina vind je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Aerfor.
Stappenplan warmtepomp installeren
- Achterhaal welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
- Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
- Vergelijk de prijzen en kies een erkende Aerfor warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
- Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
- Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
- Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
- Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Ochsner warmtepomp.
Is mijn huis geschikt?
Welke Aerfor warmtepomp past bij mijn situatie? Aerfor biedt een arsenaal aan warmtepompen, geschikt voor praktisch elke situatie (zoals de THRON 06 AGR2). Wat jij wil weten is, welke installatie sluit aan bij mijn huis? Daarom bespreken we beknopt de meest interessante opties.
Aerfor CV ketel met warmtepomp combineren
Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Aerfor warmtepomp prijzen december 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Aerfor subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.
Ervaringen
Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een standalone / full electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Aerfor warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een duurzame wijze van verwarming.