Aerfor warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Aerfor warmtepomp plaatsen

Een Aerfor warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Om die reden heb je inmiddels de keuze uit nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van de info op deze pagina vind je handige informatie over soorten installaties, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Aerfor.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een erkende Aerfor warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Bekijk of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Ochsner warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

In geval van all-electric: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Aerfor warmtepomp past bij mijn situatie? Aerfor biedt een arsenaal aan warmtepompen, geschikt voor praktisch elke situatie (zoals de THRON 06 AGR2). Wat jij wil weten is, welke installatie sluit aan bij mijn huis? Daarom bespreken we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gebeurt met behulp van een ‘airco achtig’ toestel. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Aalsmeer.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De opgewekte energie wordt ingezet voor de opwarming van water. Dit wordt weer gebruikt voorverwarming en/of tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Aerfor ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. De functie hiervan is het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We onderscheiden een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor het verwarmingssysteem en warm water uit de kraan. In te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Het systeem heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder vergeleken met een full-electric type. Het nadeel is dat je een gasaansluiting houdt. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Zundert.

Aerfor CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Woningbezitters zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Aerfor warmtepomp prijzen april 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Aerfor subsidie). Groot nadeel is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet genoeg. Per 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een standalone / full electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Aerfor warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die op zoek zijn naar een duurzame wijze van verwarming. Aerfor warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.