Climaveneta warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar ieder jaar tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Climaveneta warmtepomp plaatsen

Online een Climaveneta warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Hierom heb je inmiddels de keuze uit enorm veel alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van CVketel-warmtepomp.nl vind je praktische info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van Climaveneta.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een erkende Climaveneta warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Buderus warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Climaveneta warmtepomp kan ik het beste installeren? Climaveneta verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, relevant voor bijna elk huis (zoals de AW 0041HT). De vraag is, welk systeem matcht bij mijn huis? Daarom beoordelen we kort & bondig de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) met een krachtige compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Culemborg.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat is weer bedoeld voor verwarming plus water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een Climaveneta ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp neemt warmte uit de grond. De onmisbare bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. De functie hiervan is het toevoeren van warm water voor de verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zijn 2 opties: een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt getransformeerd naar direct inzetbare energie. Voor je verwarming in huis en voor warm tapwater. Geschikt voor vloersystemen en radiator verwarming. Het systeem zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker in vergelijking met een all-electric installatie. Belangrijk: dit betekent dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima product is een ventilatiewarmtepomp. Deze onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Baarn.

Climaveneta CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Climaveneta warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Climaveneta subsidie). Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of juist een alle electric opstelling? Deel gerust jouw ervaringen met Climaveneta warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die over willen stappen naar een gasloze manier van verwarmen. Climaveneta warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind een voordelige installateur.