CLINT warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar ieder jaar tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenCLINT warmtepomp plaatsen

Een geschikte CLINT warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zijn er groene alternatieven voor de cv-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van deze website vergelijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, de actuele prijzen, en ervaringen met de warmtepompen van CLINT.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en kies een betrouwbare CLINT warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Inspecteer of alle werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Carrier warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke CLINT warmtepomp moet ik kiezen? CLINT verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, aansluitend bij vrijwel elke ruimte (zoals de CHA/IK/A/WP 102). Wat jij wil weten is, welke installatie rijmt met mijn ideaalplaatje? Hierna bediscussiëren we beknopt de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar het binnendeel. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een krachtige compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Delft.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt ook warmte uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De energie komt ten goede van warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en/of water voor in de badkamer. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een CLINT ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 11 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze cyclus heeft als doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We onderscheiden een circuit dat gesloten of open is. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar toepasbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Het systeem kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. De hybride installatie neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt voor de momenten dat het te koud is buiten, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper in verhouding met een all-electric type. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd product is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Beverwijk.

CLINT CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie CLINT warmtepomp prijzen september 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning (En er is CLINT subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of misschien wel een alle electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met CLINT warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die interesse hebben in een energiezuinige bron van energie. CLINT warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.