ECOTEQ warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



ECOTEQ warmtepomp plaatsen

Een geschikte ECOTEQ warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je tegenwoordig zuinige alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Aan de hand van de info op deze pagina vind je praktische info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van ECOTEQ.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Neem de installatie die matcht bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een betrouwbare ECOTEQ warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Dimplex warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ECOTEQ warmtepomp past in mijn woning? ECOTEQ verkoopt verschillende warmtepompen, bruikbaar voor vrijwel elke situatie (zoals de HQ 12). Maar, welk apparaat sluit aan bij mijn wensen? Daarom behandelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een buitenunit. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Ede.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Dit draagt zorg voor warm water. Dit wordt weer gebruikt voorcentrale verwarming + tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een ECOTEQ ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp haalt “gratis” warmte uit de bodem. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Voor de centrale verwarming en om water op te warmen. Werkt prima met radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker vergeleken met een 100% elektrische product. Het nadeel is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een uitstekende toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Den Haag.

ECOTEQ CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Veel mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk ECOTEQ warmtepomp prijzen december 2024). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen dure installatie / vakman, en werkt samen met je huidige CV (En er is ECOTEQ subsidie). Let op: houd er rekening mee dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet toegestaan. Vanaf 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een standalone systeem? Deel gerust jouw ervaringen met ECOTEQ warmtepomp. Waardevol voor Nederlanders die over willen stappen naar een duurzame manier van verwarmen. ECOTEQ warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.