Emmeti warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenEmmeti warmtepomp plaatsen

Een passende Emmeti warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Derhalve zien we allerlei alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van deze website check je bruikbare info over soorten systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Emmeti.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en neem een betrouwbare Emmeti warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Ecopomp warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Emmeti warmtepomp moet ik kiezen? Emmeti verkoopt een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor zowat elke woning (zoals de EH0615DC). Wat jij wil weten is, welk type sluit aan bij mijn woning? Hierna beoordelen we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De opgevangen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Emmen.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, buitenlucht of omgevingslucht. De opgewekte energie gebruiken we voor het opwarmen van water.Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor vloerverwarming + tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Emmeti ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp nuttigt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De ‘gevangen’ warmte wordt getransformeerd naar toepasbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel ondersteunt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een standalone systeem. Let op: houd er rekening mee dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd type is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Diemen.

Emmeti CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager dan een volledig elektrisch systeem (zie Emmeti warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Emmeti subsidie). Belangrijk minpunt is dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een alle electric installatie? Wij horen graag over jouw ervaringen met Emmeti warmtepomp. Waardevol voor consumenten die op zoek zijn naar een energiezuinige manier van verwarmen. Emmeti warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.