Energie EST warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en verlaag je energienota met €380


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Energie EST warmtepomp plaatsen

Een Energie EST warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Om die reden zien we verschillende alternatieven voor de cv-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Met behulp van onze website tref je bruikbare info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Energie EST.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en ga in zee met een echte Energie EST warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de ELCO warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Installatieruimte voor het aanleggen van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Energie EST warmtepomp past in mijn woning? Energie EST faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, relevant voor bijna elk huis (zoals de Aquapura Monobloc 100 Esm). De hamvraag is, welk apparaat sluit aan bij mijn budget? Hierna beoordelen we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Enschede.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Doorgaans omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De energie gebruiken we voor warm water. En dat komt ten goede van verwarming en/of warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een Energie EST ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Geschikt voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische oplossing. Het nadeel is dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgebruikte product betreft de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Doetinchem.

Energie EST CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Energie EST warmtepomp prijzen december 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Energie EST subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of zelfs een standalone opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Energie EST warmtepomp. Nuttig voor Nederlanders die over willen stappen naar een energiezuinige bron van energie. Energie EST warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus