EnergyPanel warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €480


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



EnergyPanel warmtepomp plaatsen

Een EnergyPanel warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom bestaan er verantwoorde alternatieven voor de gasketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Via deze website vind je praktische info over de verschillende apparatuur, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van EnergyPanel.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke warmtepomp versie mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een erkende EnergyPanel warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Eldom warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke EnergyPanel warmtepomp past bij mijn situatie? EnergyPanel faciliteert in een ruim aanbod met warmtepompen, geschikt voor bijna elke ruimte (zoals de GTC-06). Maar, welk type rijmt met mijn woning? Daarom bediscussiëren we kort & bondig de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) door middel van een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Epe.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. De opgewekte energie wordt gebruikt voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor vloerverwarming plus tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Overtuigd? Ga een EnergyPanel ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte uit de grond. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Het systeem gebruikt de warmte voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor de centrale verwarming en water om te douchen. Te combineren met vloerverwarming en radiatoren. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, en als er opeens veel warm water nodig is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder in verhouding met een standalone type. Belangrijk: dit betekent dat je in 2030 weer moet overstappen. Een veelgevraagd product betreft een ventilatiewarmtepomp. Dit systeem ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Dordrecht.

EnergyPanel CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook EnergyPanel warmtepomp prijzen april 2024). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV (En er is EnergyPanel subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of misschien wel een standalone pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met EnergyPanel warmtepomp. Bruikbaar voor Nederlanders die interesse hebben in een “groene” bron van energie. EnergyPanel warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vraag offertes op en ga voor de goedkoopste installateur