Galletti warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €430


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenGalletti warmtepomp plaatsen

Een geschikte Galletti warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zijn er interessante alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Op deze pagina check je alle info over soorten installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Galletti.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die matcht bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en selecteer een betrouwbare Galletti warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Enerso warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Galletti warmtepomp past in mijn woning? Galletti faciliteert in een hele scala aan warmtepompen, passend bij praktisch iedere woning (zoals de HWM012). Echter, welk apparaat matcht bij mijn budget? Hieronder behandelen we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp neemt de buitenlucht als warmtebron. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. Deze warmte vindt zijn weg naar het binnendeel. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) via de compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Haarlem.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. De opgewekte energie gebruiken we voor verwarmd water. En dit wordt dan ingezet voor verwarming + water om te douchen. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Galletti ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Deze grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en heeft een koelende functie op warme dagen.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We differentiëren een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar omgezet naar bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en om water op te warmen. Compatibel met radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een meer betaalbare hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel ondersteunt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder dan een standalone installatie. Let op: houd er rekening mee dat je dus 2 ketels hebt te onderhouden (incl. gas). Een prima toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Deze maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Emmen.

Galletti CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een actuele HR-ketel laten plaatsen? Huishoudens weten niet dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Galletti warmtepomp prijzen september 2020). Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage investering, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Galletti subsidie). Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In het jaar 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een full electric pomp? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met Galletti warmtepomp. Waardevol voor mensen die op zoek zijn naar een energiezuinige verwarmingsbron. Galletti warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.