Mastertherm warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Mastertherm warmtepomp plaatsen

Een passende Mastertherm warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Derhalve zien we zuinige alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van CVketel-warmtepomp.nl tref je praktische info over type systemen, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Mastertherm.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een degelijke Mastertherm warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Kodi warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Mastertherm warmtepomp is voor mij geschikt? Mastertherm faciliteert in een arsenaal aan warmtepompen, passend bij zowat elke woning (zoals de BA22I). Maar, welke installatie sluit aan bij mijn huis? Hierna beoordelen we kort de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een ‘airco achtig’ toestel. Deze warmte wordt via leidingen getransporteerd naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Laren.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp maakt ook gebruik van energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. De energie draagt zorg voor water op hoge temperatuur. En dat komt ten goede van radiatoren/vloerverwarming plus warm tapwater. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Mastertherm ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt warmte in de aarde. De gepatenteerde bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 9 – 12 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Je kunt kiezen uit een gesloten en een open systeem. De warmte uit het grondwater wordt omgezet naar direct inzetbare energie. Denk dan aan energie voor het verwarmen van je woning en om water op te warmen. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt als het koud is in huis, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker dan een full-electric type. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een prima model is een ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Hoorn.

Mastertherm CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Mastertherm warmtepomp prijzen april 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt samen met je huidige CV (En er is Mastertherm subsidie). Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of wellicht een volledig elektrische pomp? Deel gerust jouw ervaringen met Mastertherm warmtepomp. Een uitkomst voor woningbezittersdie bezig zijn met een energiezuinige bron van energie. Mastertherm warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.