Meeting warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar jaarlijks €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenMeeting warmtepomp plaatsen

Een passende Meeting warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Daarom zien we enorm veel alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Dankzij de info op deze pagina vergelijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Meeting.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met de woning en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en neem een echte Meeting warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de LG warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Meeting warmtepomp kan ik het beste installeren? Meeting faciliteert in verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch elke woning (zoals de MD(*)60D). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn budget? Hieronder behandelen we bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar een systeem in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Leiden.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Deze warmte draagt zorg voor warm water. En dat is weer bedoeld voor radiatoren/vloerverwarming + tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Meeting ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp warmt jouw woning op in de winter/herfst, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een open of gesloten bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Onder andere voor het verwarmen van je woning en voor warm tapwater. Geschikt voor radiatoren en vloersystemen. De pomp heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp staat in verbinding met de CV-ketel op gas. Een hybride systeem neemt niet alles voor z’n rekening. De HR-ketel springt bij voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Een hybride warmtepomp bestellen is betaalbaarder wanneer je het afzet tegen een full-electric type. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Huizen.

Meeting CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een nieuwe CV ketel laten installeren? De meeste mensen hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Meeting warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Meeting subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of juist een standalone systeem? Graag horen wij over jouw ervaringen met Meeting warmtepomp. Waardevol voor mensen die over willen stappen naar een energiezuinige manier van verwarmen. Meeting warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.