NRGTEQ warmtepomp Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenNRGTEQ warmtepomp plaatsen

Online een NRGTEQ warmtepomp kopen? De gaskraan gaat langzaam dicht. Derhalve bestaan er tal van alternatieven voor de gasgestookte ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op CVketel-warmtepomp.nl vergelijk je handige informatie over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van NRGTEQ.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en kies een vakkundige NRGTEQ warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Controleer of het systeem werkt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Mitsubishi Heavy Industries warmtepomp.

Is mijn woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van een boiler en warmtepomp.

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke NRGTEQ warmtepomp past in mijn woning? NRGTEQ hanteert verschillende warmtepompen, aansluitend bij praktisch elk huis (zoals de TNG SZ16). De hamvraag is, welk type past nu bij mijn budget? Daarom beoordelen we kort de meest gekozen installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De warmte uit de lucht vindt zijn weg naar de “binnenunit”. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Middelburg.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte wordt gebruikt voor verwarmd water. En dat komt ten goede van centrale verwarming en/of water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Direct profiteren? Ga een NRGTEQ ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt bodemwarmte. De unieke bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp zorgt in de winter voor een warm huis, en kan jouw huis koelen als het warm weer is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We maken onderscheid tussen een open of gesloten circuit. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. In te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat heeft ook een koelende functie.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Een hybride systeem kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar op koude dagen en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger dan een full-electric installatie. Minder fraai is het feit dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een veelgevraagd toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Leiden.

NRGTEQ CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrisch systeem (zie NRGTEQ warmtepomp prijzen juli 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning (En er is NRGTEQ subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. In 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of wellicht een full electric oplossing? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met NRGTEQ warmtepomp. Bruikbaar voor woningeigenaren die bezig zijn met een duurzame verwarmingsbron. NRGTEQ warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vraag meerdere offertes aan en vind de installateur voor jouw klus