Solarfocus warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenSolarfocus warmtepomp plaatsen

Online een Solarfocus warmtepomp kopen? CV-ketels zijn straks bij wet verboden. Daarom heb je inmiddels de keuze uit verantwoorde alternatieven voor de gasketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Dankzij de info op deze pagina vergelijk je handige informatie over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Solarfocus.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en ga voor een echte Solarfocus warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Samsung warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: ruimte voor buitenunit of bodemboring.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Solarfocus warmtepomp past in mijn woning? Solarfocus biedt flink wat verschillende warmtepompen, passend bij praktisch elke situatie (zoals de Vampair K10). De vraag is, welk apparaat rijmt met mijn ideaalplaatje? Onderstaand bespreken we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht, en transformeert dit naar energie. Dit gebeurt met behulp van een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) door middel van een compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Raalte.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Denk hierbij aan buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze lucht draagt zorg voor het opwarmen van water.Dit wordt weer gebruikt voorradiatoren/vloerverwarming plus warm tapwater. Soms noemen we dit ook een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Solarfocus ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp gebruikt als bron warmte in de aarde. De onmisbare bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 10 – 14 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. We maken onderscheid tussen een circuit dat gesloten of open is. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar toepasbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. Geschikt voor vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp is in trek! Deze kan samenwerken met je gas CV-ketel. Een hybride systeem kan niet alles zelf doen. De HR-ketel helpt wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een all-electric installatie. Het nadeel is dat er twee verschillende systemen moeten worden aangebracht. Een prima toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Oldebroek.

Solarfocus CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Solarfocus warmtepomp prijzen juli 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, geen ingewikkelde installatie, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Solarfocus subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of juist een alle electric pomp? Graag horen wij over jouw ervaringen met Solarfocus warmtepomp. Nuttig voor Nederlanders die bezig zijn met een energiezuinige wijze van verwarming. Solarfocus warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vraag meerdere offertes aan en ga voor de goedkoopste installateur