Sonnenkraft warmtepomp Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €450


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Sonnenkraft warmtepomp plaatsen

Een Sonnenkraft warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Om die reden zien we allerlei alternatieven voor de gasgestookte ketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Aan de hand van deze pagina check je praktische info over soorten systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Sonnenkraft.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Kies de installatie die past bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag offertes op en selecteer een betrouwbare Sonnenkraft warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Sinclair warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn uitstekend geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Sonnenkraft warmtepomp kan ik het beste installeren? Sonnenkraft heeft een hele wirwar aan warmtepompen, bruikbaar voor haast elke ruimte (zoals de HP10MR). Wat jij wil weten is, welk apparaat sluit aan bij mijn wensen? Daarom behandelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een ‘airco achtig’ toestel. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar het binnendeel. De installatie zet de koude lucht (5 graden) met een compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Renswoude.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp onttrekt ook warmte uit de lucht. In de regel vaak ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit draagt zorg voor verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis en/of water om te douchen. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Sonnenkraft ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp benut bodemwarmte. Een bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 11 – 12 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het water verwarmen voor de centrale verwarming. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. We differentiëren een open of gesloten circuit. De warmte uit de bodem wordt getransformeerd naar bruikbare energie. Denk aan energie voor je verwarming in huis en warm water uit de kraan. Prima in te zetten voor vloerverwarming en radiatoren. Het apparaat kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel staat klaar wanneer het erg koud is, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische product. Let op: houd er rekening mee dat je een gasaansluiting houdt. Een populaire model is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Ommen.

Sonnenkraft CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? Nederlanders hebben niet de kennis dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Sonnenkraft warmtepomp prijzen maart 2024). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming (En er is Sonnenkraft subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas.

Ervaringen

Gebruik jij reeds een duurzaam systeem? Een hybride of een full electric pomp? Wij horen graag over jouw ervaringen met Sonnenkraft warmtepomp. Waardevol voor woningeigenaren die bezig zijn met een gasloze manier van verwarmen. Sonnenkraft warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en kies de goedkoopste installateur.