Tesy warmtepomp Maak de keuze voor groene energie en bespaar ieder jaar tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenTesy warmtepomp plaatsen

Een geschikte Tesy warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor heb je tegenwoordig verschillende alternatieven voor de gasgestookte ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Aan de hand van deze website vergelijk je alle info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Tesy.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag prijzen op en ga voor een betrouwbare Tesy warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen. Bekijk ook de Techneco warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Tesy warmtepomp past bij mijn situatie? Tesy biedt een hele scala aan warmtepompen, rendabel voor zowat iedere woning (zoals de EVHP 200 60). De vraag is, welke pomp past nu bij mijn huis? Daarom behandelen we kort & bondig de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt buitenlucht als energiebron. Dit werkt in feite met een soort airco buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar het gedeelte wat binnen staat. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht is er als hybride en all-electric (standalone). Ga direct een cv-ketel vervangen door warmtepomp in Sliedrecht.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt ook warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, omgevingslucht of ventilatielucht. Dit zorgt voor warm water. En dit wordt dan ingezet voor radiatoren/vloerverwarming en tapwater (keuken / badkamer). Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Tesy ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Zo’n bodem-water warmtepomp profiteert van “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar onttrekt warmte uit de bodem (circa 8 – 12 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Dit proces heeft tot doel het water verwarmen voor de centrale verwarming. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Zo’n water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). Er zijn 2 opties: een circuit dat gesloten of open is. De warmte wordt via een warmtewisselaar veranderd in toepasbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. Werkt prima met radiatoren en vloerverwarming. Het apparaat zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. Zo’n hybride apparaat heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel ondersteunt voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper dan een all-electric product. Let op: houd er rekening mee dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgebruikte product is de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem gebruikt als bron de warmte in de ventilatielucht. Vind meer info over gasketel en warmtepomp in Renswoude.

Tesy CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Tesy warmtepomp prijzen juli 2020). Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, geen dure installatie / vakman, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop (En er is Tesy subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je gas blijft gebruiken: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of zelfs een standalone / full electric opstelling? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Tesy warmtepomp. Nuttig voor mensen die interesse hebben in een energiezuinige verwarmingsbron. Tesy warmtepomp

Benieuwd naar de prijzen? Vergelijk offertes en ontdek de goedkoopste installateur.