Waterkotte warmtepomp Kies een milieuvriendelijke optie en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Waterkotte warmtepomp plaatsen

Een passende Waterkotte warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom zijn er allerlei alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Met behulp van deze pagina vergelijk je bruikbare info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Waterkotte.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check welke warmtepomp versie geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vergelijk de prijzen en selecteer een echte Waterkotte warmtepomp installateur. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Check of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Trane warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Gevel vloer en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van een boiler en warmtepomp.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Waterkotte warmtepomp is voor mij geschikt? Waterkotte hanteert verschillende warmtepompen, geschikt voor praktisch elke woning (zoals de EcoTouch Ai1 Air 5018.5). Maar, welk apparaat rijmt met mijn ideaalplaatje? Hieronder bespreken we in het kort vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit kan het apparaat dankzij een buitenunit. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar het gedeelte wat binnen staat. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) met een speciale compressor naar verwarmde lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Veendam.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie zorgt voor warm water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis + warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Enthousiast? Ga een Waterkotte ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt als bron “gratis” warmte uit de bodem. De onmisbare bodemwarmtewisselaar neemt de warmte uit de bodem (circa 8 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. De functie hiervan is het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en kan je woning koelen tijden hete periodes.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. Er zijn 2 opties: een open of gesloten bron. De warmte wordt via een warmtewisselaar opgewaardeerd naar warmte die je kunt gebruiken. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en warm water uit de kraan. Te combineren met radiatoren en vloerverwarming. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp kan samenwerken met je gas CV-ketel. De hybride installatie is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij voor de piekmomenten (extreme kou), of als er veel warm water wordt verbruikt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een standalone installatie. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een uitstekende toepassing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem haalt warmte uit de ventilatielucht. Neem nu een gasketel en warmtepomp in Soest.

Waterkotte CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische installatie (check Waterkotte warmtepomp prijzen april 2024). Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning (En er is Waterkotte subsidie). Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is straks niet genoeg. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Gebruik jij al een alternatief systeem (i.p.v. gas) ? Een hybride of een full electric opstelling? Wij horen graag over jouw ervaringen met Waterkotte warmtepomp. Waardevol voor consumenten die bezig zijn met een verantwoorde verwarmingsbron. Waterkotte warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus