CV-ketel vervangen Aalst Kies een milieuvriendelijke optie en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Aalst? In april 2024 kun je kiezen uit mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met verschillende randvoorwaarden: hoe milieubewust moet het systeem zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: check ook het beleid van de gemeente Zaltbommel wat betreft plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Via deze website ontdek je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het warmenet, biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen omtrent ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, wat kost het, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Kies een van de thema’s hieronder.

  1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Aalst.
  2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
  4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
  5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Aalst?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Aalst [Update april 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Aalst is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over ADG Dynamics).

Aanlegplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en neem een officiële warmtepomp installateur in Aalst. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Aalst

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijvoorbeeld Daalderop en ook Intergas. Wat sluit aan bij mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl vind jij per systeem meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar bruikbare energie voor verwarming en warm water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

  • Versterkt energielabel huis
  • Subsidies tot €2.500
  • Prijs is hoog
  • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Aalst: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €5000 inclusief aanleggen.

  • Hoog rendement ook in de winter
  • Gemeentelijke subsidie
  • Overige warmtebron blijft nodig
  • Neemt veel ruimte in

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Een pelletkachel werkt op basis van korrels uit zaagsel en snippers. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

  • Gemakkelijke installatie
  • Geen koolmonoxide
  • Jaarlijks groot onderhoud
  • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en zeer populair samen met zonnepanelen.

  • Besparen op de energienota
  • Alsof de zon doorbreekt
  • Nog relatief duur
  • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Je verbruikt geen gas meer
  • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
  • Stroomvreter
  • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet aangesloten op een warmtebron. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

  • Weinig onderhoud noodzakelijk
  • Schoon en veilig
  • Geen keuze in aanbieder
  • Vaak nog duurder dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Aalst? Let dan op de verschillende kosten. Onze installateurs hebben een duidelijke lijst samengesteld om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de traditionele ketel. Cruciaal: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1400 en €5500.

Winkelprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht) betaal je een bedrag tussen de €2900 en €15000. Vind alles uit over CV-Ketel in Schin op Geul vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1000 tot €4700. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

De traditionele gasketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, maar de stroomrekening zal toenemen. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De uiteindelijke energiebesparing ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

ISDE regeling

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische subsidieregeling (ISDE). Op de speciale apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Aalst. Dit ligt vaak ergens tussen de €1200 tot €2500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Alpha Innotec PWZS 132H1S heb je recht op €3500 en bij de Fujitsu Waterstage HT 14 DUO is dit €2250. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Zaltbommel.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een water-water warmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Aalst?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet voldoende. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Lees nu verder over warmtepomp Jannum.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van deze pagina lees jij over een alternatieve cv ketel zonder gas in Aalst. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, het warmenet, infraroodpanelen. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Gelderland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Aalst.