ADG Dynamics warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar tot wel €410


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


ADG Dynamics warmtepomp plaatsen

Een passende ADG Dynamics warmtepomp kopen? Gasketels kunnen straks niet meer. Hierom heb je tegenwoordig reusachtig veel alternatieven voor de traditionele CV-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Op deze website lees je handige informatie over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van ADG Dynamics.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
  3. Vraag offertes op en ga voor een echte ADG Dynamics warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. De installatie kan beginnen. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Toets of alle werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de Jifon warmtepomp.

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp met optionele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke ADG Dynamics warmtepomp past bij mijn situatie? ADG Dynamics heeft een grote variëteit aan warmtepompen, relevant voor bijna elke situatie (zoals de TD-systeem). Maar, welk systeem strookt met mijn woning? Om die reden behandelen we kort & bondig de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor de buitenlucht als warmtebron. Dit werkt in feite met een speciale buitenventilator. De warmte uit de lucht wordt vervoerd naar een systeem in huis. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten met een speciale compressor naar warmte lucht (zodat het aangenaam warm is). Lucht-lucht is beschikbaar als hybride en standalone (all-electric). Ga nu de cv-ketel vervangen door warmtepomp in Kampen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp benut ook warmte uit de lucht. Vaak gaat het om omgevingslucht, ventilatielucht of buitenlucht. Deze lucht komt ten goede van verwarmd water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor de verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een ADG Dynamics ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut “gratis” warmte uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). De warmte gaat naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmingssysteem activeren met warm-water. Een grond-water warmtepomp maakt het in de winter aangenaam warm, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp gebruikt grondwater en oppervlaktewater als bron. Er zit verschil tussen een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt omgezet naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor de (CV) verwarming in woningen en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloer en radiatorverwarming. De installatie zorgt in de zomer voor een lekker koel huis.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Een hybride pomp kan niet alles zelf doen. De HR-ketel staat klaar voor de momenten dat het te koud is buiten, plus schakelt in als je ineens veel warm water nodig hebt. Het bestellen van een hybride warmtepomp is voordeliger in verhouding met een 100% elektrische oplossing. Minder fraai is het feit dat je in 2030 weer moet overstappen. Een populaire oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Zo’n apparaat maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Zoeterwoude.

ADG Dynamics CV ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of heb je net een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen weten niet dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de ADG Dynamics warmtepomp prijzen januari 2021). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: voordelig, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV (En er is ADG Dynamics subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of misschien wel een full electric opstelling? Wij zijn benieuwd naar ervaringen met ADG Dynamics warmtepomp. Praktisch voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een gasloze manier van verwarmen. ADG Dynamics warmtepomp

Nieuwsgierig naar de laatste prijzen? Vraag offertes op en kies de goedkoopste installateur.