CV-ketel vervangen Burgerbrug Stap over op groenere stroom en verlaag je energienota met €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Burgerbrug? Dan heb je in april 2024 eigenlijk 2 keuzes: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? De basis hiervan bestaat uit velerlei overwegingen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, hoe staat het met isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Schagen ten aanzien van plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder detecteer je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Anderzijds: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende het energieverbruik over 10 jaar. Via onze website bekijk je verschillende mogelijkheden. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

  1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Burgerbrug.
  2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat?
  4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
  5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Burgerbrug?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Burgerbrug [Update april 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Burgerbrug ligt het meest voor de hand. Het is duurzaam, voordelig en je hebt jouw investering snel terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Cooper&Hunter systeem).

Advies warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Selecteer de installatie die past bij de woning en budget.
  3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een officiële warmtepomp installateur in Burgerbrug. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Optioneel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Burgerbrug

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Toch, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Agpo cv Ketels en ook Mark. Wat is aan te raden voor mijn woning? Via deze website bekijk jij per type bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en vormt dit om naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

  • Klaar voor de toekomst
  • Subsidies tot €2.500
  • Prijs is hoog
  • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Burgerbrug: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4400 inclusief montage.

  • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Terugleveren niet mogelijk
  • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtsnippers of blokken.

  • Ecologisch verantwoord
  • Pellets zijn relatief goedkoop
  • Voorraad pellets
  • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een innovatief systeem en samen met zonnecellen te combineren.

  • Geen ruimteverlies
  • Per zone regelbaar
  • Geen subsidieregeling
  • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

  • Je verbruikt geen gas meer
  • Geen buitenunit
  • Een hoog verbruik
  • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding waardoor warm water stroomt. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

  • Geen dure onderhoudscontracten
  • Constante temperatuur
  • Eén leverancier per regio
  • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ga jij een warmtepomp in plaats van CV-ketel gebruiken in Burgerbrug? Dan krijg je te maken met meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een schema gebouwd om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever wanneer je het afzet tegen de gas-ketel. Kanttekening: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2450 - €4950.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2500 en €14500. Vind alles uit over CV-Ketel in Vianen vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen liggen vaak tussen de €1400 en €4600. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

De traditionele gasketel werkt op basis van gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat betekent dit concreet? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidies

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het betreft een vorstelijke ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in Burgerbrug. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 – €2700. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Heliotherm HP16S18W heb je recht op €3300 en bij de Hitachi Yutaki-S RAS6 – RWD6 – 200L is dit €2150. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Schagen.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie zit op de 7 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Burgerbrug?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: goedkoop, geen ingewikkelde installatie, en werkt samen met je huidige CV. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. In 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Melissant.


Een gasvrije woning

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Burgerbrug. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet. De komende jaren heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een volledig elektrische installatie gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een uitstekende eerste stap maar een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in de regio Burgerbrug.