Cooper&Hunter warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €500


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenCooper&Hunter warmtepomp plaatsen

Een geschikte Cooper&Hunter warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Derhalve zijn er nogal wat alternatieven voor de hr-ketel. De warmtepomp loopt hierin voorop. Met behulp van de info op deze pagina tref je alle info over soorten installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Cooper&Hunter.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Vraag offertes op en kies een betrouwbare Cooper&Hunter warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Controleer of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de Climaveneta warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: de mogelijkheid voor een buitenunit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Cooper&Hunter warmtepomp past bij mijn situatie? Cooper&Hunter verkoopt een hele wirwar aan warmtepompen, geschikt voor bijna iedere woning (zoals de CH-HP10SINK3). Wat jij wil weten is, welke pomp sluit aan bij mijn wensen? Hieronder bespreken we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

De lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit gaat op basis van een soort airco buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Deze installatie converteert buitenlucht (5⁰C) dankzij een compressor naar warme lucht voor in huis. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Den Haag.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp benut ook energie uit de lucht. Vaak gaat het om buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. De opgewekte energie gebruiken we voor de opwarming van water. En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis plus water voor in de badkamer. Een populaire toepassing is een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Cooper&Hunter ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp nuttigt de warmte uit uit de bodem. Een speciale bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 10 – 14 graden). De vrijgekomen warmte gaat nu naar het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We maken onderscheid tussen een gesloten of open bron. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte getransformeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmingssysteem en warm water voor de badkamer. Werkt prima met vloerverwarming en radiatoren. De pomp kan ook koelen in de zomer.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. Zo’n hybride apparaat is niet in staat alles te verwarmen. De HR-ketel springt bij als het koud is in huis, en als er op 1 moment veel warm tapwater wordt gebruikt. Een hybride warmtepomp bestellen is goedkoper vergeleken met een 100% elektrische systeem. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een veelgevraagd toepassing is zo’n ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Bloemendaal.

Cooper&Hunter CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Cooper&Hunter warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is Cooper&Hunter subsidie). Minder fraai is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een standalone / full electric installatie? Deel gerust jouw ervaringen met Cooper&Hunter warmtepomp. Waardevol voor mensen die bezig zijn met een verantwoorde energiebron. Cooper&Hunter warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.