CV-ketel vervangen Dinxperlo Kies een milieuvriendelijke optie en bezuinig tot €420


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Dinxperlo? Dan heb je in april 2024 eigenlijk 2 alternatieven: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een probleem waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. En vanaf 2030 gaat de gaskraan volledig dicht. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit diverse randvoorwaarden: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat zijn de eigenschappen van je huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Aalten ten opzichte van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op cvketel-warmtepomp.nl detecteer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken met betrekking tot onze energieconsumptie in de toekomst. Op de vergelijker lees je meerdere toekomstbestendige opties. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Druk op een van de onderstaande vragen.

  1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dinxperlo.
  2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
  4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
  5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Dinxperlo?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Dinxperlo [Update april 2024]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Dinxperlo is een absolute aanrader. Het is duurzaam, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je de volgende instructies (en lees verder over Alto refrigeration verwarming).

Advies warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die strookt met jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in Dinxperlo. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Onderzoek of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is ons huis geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Dinxperlo

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Desalniettemin, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Coopra of natuurlijk Remeha. Wat is geschikt voor mijn persoonlijke situatie? Op deze pagina ontdek jij per product aanvullende info. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar toepasbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of combineren met een hybride versie.

  • Klaar voor de toekomst
  • Gemeentelijke subsidie
  • Niet goedkoop
  • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Het is een aanvulling op je CV-ketel in Dinxperlo: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €3200 met installeren.

  • Lagere energierekening
  • Waardestijging van woning
  • Geen saldering
  • Zichtbaarheid panelen

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken unieke pelletkorrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met houtblokken en snippers.

  • Zeer sfeervol
  • Automatisch geregeld
  • Minimale voorraad hout
  • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en goed te combineren met zonnecellen.

  • Geen ruimteverlies
  • Alsof de zon doorbreekt
  • Nog relatief duur
  • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Een interessante investering dus. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

  • Warmt snel op
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Energieverbruik
  • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een leidingstelsel onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

  • Restwarmte wordt optimaal benut
  • Geen tussenkomst van gas
  • Je kunt niet zelf kiezen
  • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Dinxperlo? Houdt dan goed overzicht over de verschillende kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van de warmtepomp is lucratiever in vergelijking met de CV-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) fluctueert tussen de €2800 tot €5650.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op het type (Water/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Bodem/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €1700 en €12000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wesepe vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De plaatsingskosten komen regelmatig uit tussen de €2000 en €4300. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale (MV) lucht-warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Stroomverbruik

Een CV-ketel werkt met aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het gevolg is een royale subsidieregeling (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst vind je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Dinxperlo. Dit ligt vaak ergens tussen de €1550 en €3900. Een rekenvoorbeeld: voor de Stiebel-Eltron WPC 10 (232929) ontvang je €2800 en voor de LG Multi V ARUN100LTE4 + ARNH10GK2A2 ligt dat op €4400. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Aalten.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen uitgezocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie is om en nabij de minder dan 10 jaar, bij een grond-water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Dinxperlo?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of onlangs een actuele HR-ketel laten plaatsen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: voordelig, simpel aan te leggen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Met ingang van 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Nieuwkoop.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op de info op deze pagina check je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Dinxperlo. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet. De komende periode is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Gelderland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in Dinxperlo.