Alto refrigeration warmtepomp Stap over op groene stroom en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen



Alto refrigeration warmtepomp plaatsen

Een Alto refrigeration warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daardoor zien we interessante alternatieven voor de cv-ketel. De warmtepomp is daar een goed voorbeeld van. Aan de hand van CVketel-warmtepomp.nl check je praktische info over type systemen, de prijzen van de systemen, en ervaringen met de warmtepompen van Alto refrigeration.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die rijmt met de woning en budget.
  3. Vergelijk de prijzen en kies een echte Alto refrigeration warmtepomp installateur. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
  6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag. Bekijk ook de Aermec warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Alto refrigeration warmtepomp kan ik het beste installeren? Alto refrigeration verkoopt een arsenaal aan warmtepompen, relevant voor praktisch ieder huis (zoals de AHH-R075/AMH). De vraag is, welke installatie sluit aan bij mijn budget? Hierna beoordelen we kort & bondig vijf interessante type installaties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt buitenlucht als energiebron. Dit kan het apparaat dankzij een soort ventilator buiten. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht (5⁰C) met een speciale compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kan je volledig standalone (full-electric) laten installeren maar ook hybride. Lees verder over cv-ketel vervangen door warmtepomp in Amstelveen.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. De opgewekte energie draagt zorg voor het opwarmen van water.En dit wordt dan ingezet voor verwarming en tapwater. Dit zien we ook terug als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Alto refrigeration ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp gebruikt “gratis” warmte uit de bodem. De unieke bodemwarmtewisselaar haalt warmte uit de grond (circa 9 – 12 graden). Hierop wordt de warmte afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het verwarmen van water en het verwarmingssysteem. Zo’n grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt met grondwater (en de warmte daarvan). We onderscheiden een open of gesloten bron. De warmte uit de bodem wordt geconverteerd naar direct inzetbare energie. Dit wordt toegepast voor o.a. je verwarming in huis en warm water voor de badkamer. Prima in te zetten voor radiatoren en vloerverwarming. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. De hybride installatie kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel is nodig wanneer het erg koud is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. Een hybride warmtepomp bestellen is aanzienlijk aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen een standalone systeem. Een minpunt is dat je in 2030 weer moet overstappen. Een prima oplossing is de ventilatiewarmtepomp. Dit systeem onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Rouveen.

Alto refrigeration CV ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrisch systeem (zie Alto refrigeration warmtepomp prijzen december 2024). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt samen met je huidige CV (En er is Alto refrigeration subsidie). Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Ben jij in het bezit van een milieuvriendelijke installatie ? Een hybride of zelfs een volledig elektrische systeem? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Alto refrigeration warmtepomp. Een uitkomst voor Nederlanders die op zoek zijn naar een duurzame wijze van verwarming. Alto refrigeration warmtepomp

Hoe hoog liggen de prijzen? Vul je gegevens in en kies de goedkoopste installateur.