CV-ketel vervangen Edam Verlaag jou gasverbruik en bespaar tot wel €470


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in Edam? Dan heb je in april 2024 eigenlijk 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Een geval waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Echter na 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Waar doe je dan goed aan? Die keuze hangt af van verschillende aspecten: hoeveel wil je besparen, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Edam-Volendam met het oog op aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site bekijk je de meeste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Echter ook zonneboilers, biomassaketel, pelletkachels, infraroodpanelen, het warmenet zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Middels cvketel-warmtepomp.nl lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke alternatieven zijn er voor een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

  1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Edam.
  2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
  4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
  5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Edam?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Edam [Update april 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Edam is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Mitsubishi Electric verwarming).

7 stappen model warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
  3. Vergelijk alle tarieven en neem een handige warmtepomp installateur in Edam. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. De installatie kan beginnen. Laat dit doen door dezelfde specialist.
  6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Edam

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Bosch of Rodiac. Wat sluit aan bij mijn wensen? Hier analyseer jij per optie aanvullende info. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

  • Lage energierekening
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Niet voordelig
  • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Edam: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De uitgaven worden geschat op zo’n €3100 met monteren.

  • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
  • Aanzienlijke tegemoetkomingen
  • Beperkte opslag
  • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van unieke pelletkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

  • Efficiënter dan houtkachel
  • Makkelijk in gebruik
  • Investering rond de €2.500
  • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en goed te combineren met zonnecellen.

  • Geen lucht(stof) verplaatsing
  • Geen leidingen aanleggen
  • Overheid verstrekt geen subsidie
  • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Je kunt dus echt van het gas af. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

  • Gasverbruik naar 0
  • Geen geluidsoverlast
  • Energieverbruik
  • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

  • Collectieve oplossing
  • Aansluitbaar op vloerverwarming
  • Je kunt niet zelf kiezen
  • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Edam? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze installateurs hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger in vergelijking met de CV-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en vergeet de installatie niet). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) schommelt tussen de €1350 - €4900.

Aanschafprijs

De kosten van de warmtepomp zelf vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het type (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €1500 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Wilnis vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna heb je te maken met installatiekosten. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1200 en €3000. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het installeren van een instap lucht-lucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel draait op gas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Op deze handige apparatenlijst check je per systeem (merk & type) de subsidie in Edam. Dit ligt vaak ergens tussen de €1400 – €4000. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Techneco Vulcan 08 AC (G/W) geldt een subsidie van €2800 en ten aanzien van de Metro Therm Combi 185 BP S geldt een bedrag van €1100. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Edam-Volendam.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen verrekend? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (lucht-lucht warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Edam?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Veel mensen realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) kenmerkt zich door een goed rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Nu ook online: warmtepomp Nutter.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van deze pagina bekijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Edam. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? En heb je zonnepanelen op je dak? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels. Op dit moment ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Check de prijzen van installateurs in Edam.