Mitsubishi Electric warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bezuinig tot €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenMitsubishi Electric warmtepomp plaatsen

De beste Mitsubishi Electric warmtepomp kopen? We nemen afscheid van de gasketel. Daardoor zijn er de wereld aan alternatieven voor de traditionele CV-ketel. De warmtepomp is een populaire installatie. Via deze website check je alle info over verschillen tussen installaties, prijzen van de apparatuur, en ervaringen met de warmtepompen van Mitsubishi Electric.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag offertes op en neem een echte Mitsubishi Electric warmtepomp installateur. Let op certificaten en referenties.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie. Bekijk ook de MDV warmtepomp.

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Mitsubishi Electric warmtepomp past in mijn woning? Mitsubishi Electric hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, aansluitend bij haast elke woning (zoals de PC(R)100Y). De hamvraag is, welk apparaat matcht bij mijn wensen? Om die reden bespreken we beknopt de meest interessante opties.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt de buitenlucht als warmtebron. Dit is mogelijk dankzij een speciale buitenventilator. De gewonnen warmte wordt overgedragen naar de warmtepomp in huis. Het apparaat verandert de buitenlucht (5 graden) via de compressor naar verwarmde lucht om het huis te verwarmen. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Losser.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook warmte uit de lucht. Doorgaans buitenlucht, ventilatielucht of omgevingslucht. Deze warmte draagt zorg voor warm water. En dat komt ten goede van centrale verwarming en warm tapwater. Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Mitsubishi Electric ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

Een bodem-water warmtepomp benut warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 7 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Dit proces heeft tot doel het aanvoeren van heet water t.b.v. het verwarmingssysteem. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, maar kan ook koelen als het warm is.

4. Water-water warmtepomp

De water-water warmtepomp neemt warmte van waterbronnen uit de grond. We differentiëren een gesloten en een open systeem. Op basis van een warmtewisselaar wordt de warmte geconverteerd naar bruikbare energie. Voor het verwarmen van je woning en warm water voor de badkamer. In te zetten voor vloersystemen en radiator verwarming. De installatie kan je huis in de zomer koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel op gas. Zo’n hybride oplossing kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel springt bij op koude dagen of als er veel warm water wordt verbruikt. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger vergeleken met een volledig-elektrisch systeem. Minder fraai is het feit dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een populaire product is een ventilatiewarmtepomp. Deze ‘vangt’ energie uit de ventilatielucht. Bezoek de pagina gasketel en warmtepomp in Kerkrade.

Mitsubishi Electric CV ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? De meeste mensen hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische systeem (bekijk Mitsubishi Electric warmtepomp prijzen september 2020). Voordelen van een hybride systeem zijn: lage investering, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Mitsubishi Electric subsidie). Minder fraai is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of wellicht een standalone pomp? Wij zijn nieuwsgierig naar ervaringen met Mitsubishi Electric warmtepomp. Nuttig voor woningeigenaren die zoekende zijn naar een “groene” verwarmingsbron. Mitsubishi Electric warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind de installateur voor jouw klus