CV-ketel vervangen Goes Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €310


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Goes? Grofweg heb je in april 2024 2 keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een tweestrijd waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen allerlei onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, wat is je maximum budget, wat voor type woning heb je, en wat zijn de isolatiewaarden? Advies: Kijk ook naar de plannen van jouw gemeente Goes aangaande plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina vergelijk je de meeste erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Evenwel: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Middels deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Klik op een van de onderstaande vragen.

  1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goes.
  2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
  4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
  5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Goes?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Goes [Update april 2024]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Goes is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, voordelig en binnen een aantal jaar is het terugverdiend. Hoe kan ik ’t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Wolf subsidie).

Aanlegplan warmtepomp installeren

  1. Vindt uit welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Kies de installatie die past bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
  3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een aangesloten warmtepomp installateur in Goes. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
  5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Bekijk of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Vergeet niet de subsidie aan de vragen

Is mijn huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Goes

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van bijv. Chappée of Nefit. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Hier signaleer jij per soort bruikbare informatie. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar warmte die je kunt gebruiken voor de centrale verwarming en heet water. Je kunt je CV-ketel helemaal vervangen met een standalone warmtepomp, maar je kunt het ook combineren (hybride).

  • Versterkt energielabel huis
  • Aantrekkelijke subsidieregeling
  • Hoog geprijsd
  • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Goes: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De uitgaven worden geschat op zo’n €3900 met installeren.

  • Lage energienota
  • Hoge subsidies
  • Terugleveren niet mogelijk
  • Niet iedereen vind het mooi

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

  • Snel terugverdiend
  • Autonoom systeem
  • Minimale voorraad hout
  • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een duurzame keuze en samen met zonnecellen te combineren.

  • Geluid- en reukloos
  • Gezond binnenklimaat
  • Helaas geen subsidie
  • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Veiliger dan CV-ketel
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Gebruik veel energie
  • Ouderwets product

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

  • Geen dure onderhoudscontracten
  • Schoon en veilig
  • Monopolistisch systeem
  • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Goes? Let dan op de vele soorten kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever vergeleken met de Gasgestookte ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €2700 tot €5000.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op de soorten systemen (Lucht/water, Water/water, Bodem/water, Hybride, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1500 en €12000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Akmarijp vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1000 tot €4300. Neig jij naar een grond-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale ventilatiewarmtepomp is veel betaalbaarder.

Energiekosten

De HR-ketel gebruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat zijn dan de consequenties? De gasmeter gaat naar 0, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een gulle Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst check jij de huidige vergoeding in Goes. Dit fluctueert momenteel tussen de €1600 en €2300. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Weishaupt/Monarch WWP S 22 IB kun je aanspraak maken op €4100 en m.b.t. de NIBE F2030-7 krijg je €2000. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Goes.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (ventilatiewarmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, 0moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Goes?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een actuele HR-ketel laten plaatsen? Woningbezitters vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is over een flink aantal jaar niet bestendig. Per 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Prinsenbeek.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Goes. We zullen allemaal de CV ketel moeten vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels. Hedendaags is hiervoor veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat mag best nog even wachten. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Goes.