Wolf warmtepomp Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar ieder jaar tot €330


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenWolf warmtepomp plaatsen

De beste Wolf warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom bestaan er groene alternatieven voor de gasketel. Het meest gekozen is de warmtepomp. Met behulp van CVketel-warmtepomp.nl check je praktische info over soorten systemen, de prijzen en ervaringen met de warmtepompen van Wolf.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Check eerst welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk de prijzen en ga voor een betrouwbare Wolf warmtepomp installateur. Neem de reviews en keurmerken in acht.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
  5. Laat de warmtepomp installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
  6. Inspecteer of de installatie zuinig en juist draait. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Claim jouw subsidie. Bekijk ook de Waterkotte warmtepomp.

Is ons huis geschikt?

Gevel vloer en dak zijn voldoende geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Wolf warmtepomp is voor mij geschikt? Wolf hanteert een hele wirwar aan warmtepompen, relevant voor bijna elke woning (zoals de BWL-1-08 A). Wat jij wil weten is, welk apparaat matcht bij mijn huis? Daarom bediscussiëren we kort de top-5 mogelijkheden.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp nuttigt de buitenlucht als warmtebron. Dit gaat op basis van een buitenunit. Deze warmte wordt vervoerd naar een systeem in huis. De installatie zet de koude lucht (5 graden) door middel van een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht is er als hybride systeem en standalone (all-electric). Misschien informatief: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Venray.

2. Lucht-water warmtepomp

De lucht-water warmtepomp neemt ook energie uit de lucht. In de regel vaak omgevingslucht, buitenlucht of ventilatielucht. Dit komt ten goede van de opwarming van water. Dit wordt op zijn beurt gebruikt voor radiatoren/vloerverwarming en/of tapwater (keuken / badkamer). Je komt dit principe tegen bij een ventilatiewarmtepomp. Nieuwsgierig? Ga een Wolf ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp neemt de warmte uit uit de bodem. Een bodemwarmtewisselaar profiteert van de warmte in de grond (circa 11 – 13 graden). Deze warmte wordt afgegeven aan het systeem. Deze warmte wordt gebruikt voor het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter en koelt de woning in de zomer.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp haalt warmte uit het water in de grond. We differentiëren een gesloten of open bron. De warmte uit de bodem wordt veranderd in bruikbare energie. Voor het verwarmingssysteem en water om te douchen. In te zetten voor vloer en radiatorverwarming. De installatie warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

Een zogenaamde hybride warmtepomp combineer je met de gasgestookte cv-ketel. De hybride installatie heeft een beperkte capaciteit. De HR-ketel springt bij als de vraag naar warmte hoog is, of als de vraag naar warm water erg hoog is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger in verhouding met een all-electric type. Belangrijk: dit betekent dat je nog steeds niet van het gas af bent. Een prima toepassing betreft een ventilatiewarmtepomp. Deze installatie onttrekt energie uit ventilatielucht. Lees verder over gasketel en warmtepomp in Tilburg.

Wolf CV ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Veel mensen vergeten dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper vergeleken met een volledig elektrische pomp (zie de Wolf warmtepomp prijzen juli 2020). 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: lage investering, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem (En er is Wolf subsidie). Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. In 2050 is in principe elke woning gasvrij.

Ervaringen

Verwarm jij jouw woning al duurzaam? Een hybride of een volledig elektrische oplossing? Graag horen wij over jouw ervaringen met Wolf warmtepomp. Een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar een verantwoorde verwarmingsbron. Wolf warmtepomp

Wat zijn de huidige prijzen? Vergelijk alle aanbieders en vind een voordelige installateur.