CV-ketel vervangen Neeritter Stop met gasverbruiken en bespaar jaarlijks €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Neeritter? We onderscheiden in april 2024 2 opties: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een struikelblok waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 wordt de mono cv-ketel verboden. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat kun je op dit moment het beste doen? Hieraan ten grondslag liggen verschillende componenten: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Leudal met betrekking tot warmtenetten en/of stadsverwarming. Op de site bekijk je de meeste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen t.a.v. de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Op onze website lees je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

  1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neeritter.
  2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
  4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
  5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Neeritter?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Neeritter [Update april 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Dan heb jij veel te kiezen. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Neeritter ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, voordelig en je investering heb je snel terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Radson systeem).

Aanlegplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepomp installaties mogelijk zijn in jouw woning.
  2. Neem de installatie die rijmt met jouw woning, wensen en budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en ga voor een doorgewinterde warmtepomp installateur in Neeritter. Lees referenties en bekijk certificaten.
  4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Controleer of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
  7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, gevel en dak zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: ruimte voor buitenunit of bodemboring.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Neeritter

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Chappée en Rendamax. Wat is geschikt voor mijn huis? Op deze website ontdek jij per type een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan de CV-ketel vervangen voor een elektrische warmtepomp, of samen laten werkt middels hybride modellen.

  • Relatief weinig onderhoud
  • Overheidssubsidies
  • Hoog geprijsd
  • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Neeritter: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. De prijs ligt rond de €3700 (incl. monteren).

  • Voordelig warm water
  • Subsidies tot €2.500
  • Lange terugverdientijd
  • Juiste oriëntatie is nodig

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels van geperst snoeihout. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook houtblokken en snippers.

  • Zeer sfeervol
  • Automatische ontsteking
  • Hoog servicegehalte
  • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

  • Geen ongewenste luchtcirculaties
  • Gezond binnenklimaat
  • Panelen zijn nog vrij duur
  • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

  • Veiliger dan CV-ketel
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Energieverbruik
  • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

  • CV-ketel niet meer nodig
  • Schoon en veilig
  • Eén leverancier per regio
  • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Neeritter? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze deskundigen hebben een schema gebouwd van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de traditionele ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Limburg) varieert tussen de €2350 - €4250.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Bodem/water, Hybride, Lucht/water, Ventilatielucht) schommelen de prijzen tussen de €3400 en €21500. Zoek ook naar CV-Ketel in Graft vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Daaropvolgend krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1600 – €5000. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het monteren van een instap (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomverbruik

De HR-ketel werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat zijn dan de consequenties? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst check jij per installatie de geldende subsidie in Neeritter. Dit fluctueert momenteel tussen de €1250 – €3400. Een rekenvoorbeeld: voor de Western Airconditioning CORE 32 ontvang je €6200 en voor de Viessmann Vitocal 242-S AWT-AC 241.B10 ligt dat op €2300. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Leudal.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 5 tot 9 jaar, bij een grond-warmtepomp ga je richting de 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Neeritter?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Woningbezitters weten niet dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, goed te integreren in bestaande woning. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet voldoende. Met ingang van 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Wissenkerke.


Een gasvrije woning binnen handbereik

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op de info op deze pagina vergelijk je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Neeritter. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je betaalt niet voor duur gas. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Kies dan voor producten als biomassaketel, zonneboilers, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels. Op dit moment geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp is misschien wel te hoog gegrepen. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Limburg.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Neeritter.