CV-ketel vervangen Wissenkerke Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Wissenkerke? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Waar doe je dan goed aan? Hieraan ten grondslag liggen allerlei onderdelen: hoeveel wil je besparen, welk bedrag wil jij spenderen, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Noord-Beveland m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website ontdek je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Middels deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een HR-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wissenkerke.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Wissenkerke?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Wissenkerke [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan sta je voor een kruispunt. Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit best een struikelblok zijn. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Wissenkerke is de meest populaire oplossing. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Mastertherm systeem).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een handige warmtepomp installateur in Wissenkerke. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Ga na of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Is mijn woning geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Wissenkerke

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Chappée + Rendamax. Wat is geschikt voor mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl analyseer jij per type een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn de voors- en tegens?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en converteert dit naar toepasbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Verwarmt en koelt
 • Hoge subsidies
 • Niet voordelig
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Wissenkerke: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. Het kostenplaatje: +/- €4000 inclusief aanleggen.

 • Voordelig warm water
 • Combineren met vloerverwarming
 • Lange terugverdientijd
 • Kan niet bij elke woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Zo’n pelletkachel brandt op korrels (zogenoemde pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook normaal hout en houtsnippers.

 • Korte terugverdientijd
 • Automatisch geregeld
 • Voorraad pellets
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en met zonnepanelen een goede combi.

 • Voorkomt schimmel
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Een interessante investering dus. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Geen tussenkomst van gas
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Wissenkerke? Let dan op de diverse kosten. Onze experts zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is lucratiever ten opzichte van de CV-ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en vergeet de installatie niet). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €3000 - €4650.

Winkelprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/water, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €1600 en €16000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in Radewijk vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. De tarieven van installateurs schommelen gemiddeld tussen de €1900 – €3800. Ga je voor een grond-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Verbruikskosten

Een CV-ketel draait op gas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat betekent dit concreet? Het verbruik van gas daalt, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Profiteer snel van deze vorstelijke ISDE subsidieregeling. Op deze handige apparatenlijst check je de actuele subsidievergoeding in Wissenkerke. Deze liggen op het moment tussen de €1400 en €2800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de EnergyPanel GTC-08 plus krijg je €1950 en in in het geval van de Climaveneta WWR 0011MS DHW2 bedraagt dit €2800. Tevens zakelijk toepasbaar in de gemeente Noord-Beveland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een water-water warmtepomp loopt dit al gauw op tot 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Wissenkerke?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Woningbezitters realiseren zich te weinig dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage aanschafprijs, eenvoudig te installeren, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Belangrijk minpunt is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet afdoende. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Hemelum.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Wissenkerke. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, biomassaketel. As we speak geldt er een mooie subsidieregeling. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem is niet perse noodzakelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Zeeland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Wissenkerke.