CV-ketel vervangen Zuid-Scharwoude Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €390


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Zuid-Scharwoude? In feite heb je in april 2024 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist kiezen voor een groenere optie. Een geval waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Hoe weet jij nu wat goed is? Hieraan ten grondslag liggen verschillende randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Langedijk wat betreft warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina ontdek je meerdere erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook zonneboilers, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens t.a.v. de energieconsumptie over een jaar of 15. Via cvketel-warmtepomp.nl vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een gas-ketel, wat kost het, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies een van de onderwerpen hieronder.

  1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuid-Scharwoude.
  2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
  3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop?
  4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
  5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Zuid-Scharwoude?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Zuid-Scharwoude [Update april 2024]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Zuid-Scharwoude is een absolute aanrader. Het is milieuvriendelijk, gunstig qua prijs en je investering heb je snel terugverdiend. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Auer verwarming).

Advies warmtepomp installeren

  1. Analyseer welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
  2. Maak een keuze voor de installatie die aansluit bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
  3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een vakbekwame warmtepomp installateur in Zuid-Scharwoude. Let op certificaten en referenties.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
  6. Loop na of het systeem werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
  7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is onze woning geschikt?

Vloer, gevel en dak beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Zuid-Scharwoude

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. Atag en ook Vaillant. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op de site check jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en verandert dit in bruikbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

  • Constante temperatuur
  • Overheidssubsidies
  • Dure prijzen
  • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Zuid-Scharwoude: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. Het kostenplaatje: +/- €3300 (plaatsing inbegrepen).

  • Lage energienota
  • Combineren met warmtepomp
  • Geen saldering
  • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Deze pelletkachels gebruiken speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). Biomassaketels verbranden daarnaast ook andere houtproducten (snippers).

  • Eenvoudig te installeren
  • Veilig en regelbaar
  • Minimale voorraad hout
  • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een duurzame keuze in combinatie met zonnepanelen.

  • Gunstig energieverbruik
  • Geen leidingen aanleggen
  • Panelen zijn nog vrij duur
  • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Een interessante investering dus. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: en bij voorkeur met zonnepanelen. Een warmtepomp is een betere investering.

  • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
  • Bronnen boren niet nodig
  • kWh verbruik
  • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

  • Zeer duurzame oplossing
  • Constante temperatuur
  • Monopolistisch systeem
  • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Zuid-Scharwoude? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk vergeleken met de HR-ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) is op dit moment tussen de €1450 en €5250.

Productkosten

De aanschafprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Hybride, Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water) liggen de prijzen tussen de €3000 en €15000. Ook interessant: CV-Ketel in Ruurlo vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1000 en €4500. Neig jij naar een grond-water warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het monteren van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is juist weer goedkoper.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? Jouw gasrekening gaat naar beneden, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De “korting” op de energierekening ligt tussen de 25% en 45%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Subsidie

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een gulle subsidie (ISDE). Via de uitgegeven apparatenlijst detecteer jij de beschikbare subsidiemogelijkheden in Zuid-Scharwoude. Dit fluctueert momenteel tussen de €1450 tot €3600. Per model is dit verschillend: voor de aanschaf van de Enerso AWK-C 30 EVI geldt een subsidie van €4900 en ten aanzien van de Danfoss DHP-H Opti Pro+ 13 geldt een bedrag van €3300. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Langedijk.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Bij een instapmodel (hybride warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de 6 tot 10 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Zuid-Scharwoude?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of toevallig recentelijk een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, simpel aan te leggen, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Vanaf 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Hooglanderveen.


Gasvrij wonen steeds populairder

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van deze pagina tref je een alternatieve cv ketel zonder gas in Zuid-Scharwoude. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En wek jij de stroom zelf op? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de buurt van Zuid-Scharwoude.