Auer warmtepomp Ga voor een milieubewuste optie en bespaar ieder jaar tot €370


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingenAuer warmtepomp plaatsen

Een passende Auer warmtepomp kopen? Nederland wordt steeds duurzamer. Daarom zijn er zuinige alternatieven voor de hr-ketel. Je komt al gauw uit op de warmtepomp. Aan de hand van deze website vergelijk je alle details over type systemen, prijzen van de installaties, en ervaringen met de warmtepompen van Auer.

Stappenplan warmtepomp installeren

  1. Ontdek welke warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
  2. Ga voor een installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
  3. Vraag meerdere offertes op en selecteer een betrouwbare Auer warmtepomp installateur. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
  4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
  5. De installatie kan beginnen. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
  6. Inspecteer of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
  7. Vraag de subsidie op via RVO.nl. Bekijk ook de ARGO warmtepomp.

Is mijn huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke Auer warmtepomp is voor mij geschikt? Auer heeft een ruim aanbod met warmtepompen, rendabel voor haast iedere woning (zoals de Cylia Air 300 1-Ech). De vraag is, welke pomp strookt met mijn ideaalplaatje? Hierna bekijken we in het kort de meest populaire systemen.

1. Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp kiest voor buitenlucht, en zet dat om naar energie. Dit werkt in feite met een soort ventilator buiten. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de “binnenunit”. Het systeem transformeert de koude lucht van buiten dankzij een compressor naar warme lucht. Lucht-lucht kun je hybride of volledig elektrisch (standalone) installeren. Interessant: cv-ketel vervangen door warmtepomp in Baarn.

2. Lucht-water warmtepomp

Een lucht-water warmtepomp gebruikt ook energie uit de lucht. Dit kan zijn ventilatielucht, omgevingslucht of buitenlucht. Dit gebruiken we voor het opwarmen van water.En dat is weer bedoeld voor de verwarming in huis + warm tapwater. Dit kennen we ook als een ventilatiewarmtepomp. Interesse gewekt? Ga een Auer ketel bestellen met subsidie.

3. Bodem-water warmtepomp

De bodem-water warmtepomp profiteert van warmte in de aarde. Een bodemwarmtewisselaar nuttigt de warmte die diep in de grond zit (circa 9 – 14 graden). Dit gaat op zijn beurt naar het systeem. Deze cyclus heeft als doel het toevoeren van warm water voor de verwarming. Een grond-water warmtepomp verwarmt je huis in de winter, en koelt in de zomerperiode.

4. Water-water warmtepomp

Een water-water warmtepomp onttrekt de warmte uit water in de grond. Er zit verschil tussen een open- of juist gesloten systeem. De warmte uit het grondwater wordt opgewaardeerd naar hoogwaardige bruikbare energie. Denk aan energie voor de (CV) verwarming in woningen en water om te douchen. In te zetten voor radiatoren en vloersystemen. Dit systeem warmt niet alleen op, het kan ook koelen.

5. Hybride warmtepomp

De populaire hybride warmtepomp ondersteunt de CV-ketel op gas. Zo’n hybride apparaat kan niet zelfstandig draaien. De HR-ketel ondersteunt op koude dagen en als er opeens veel warm water nodig is. De hybride warmtepomp bestellen is voordeliger wanneer je het afzet tegen een 100% elektrische oplossing. Een minpunt is dat er in je woning een gasaansluiting blijft. Een veelgevraagd type betreft de ventilatiewarmtepomp. Dit type systeem maakt gebruik van ventilatielucht. Combineer nu gasketel en warmtepomp in Almelo.

Auer CV ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische oplossing (bekijk ook Auer warmtepomp prijzen juli 2020). De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: aantrekkelijk geprijsd, geen dure installatie / vakman, goed te integreren in bestaande woning (En er is Auer subsidie). Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet genoeg. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn.

Ervaringen

Maak jij al gebruik van groene stroom? Een hybride of een standalone oplossing? Deel gerust jouw ervaringen met Auer warmtepomp. Een uitkomst voor consumenten die bezig zijn met een duurzame bron van energie. Auer warmtepomp

Wat zijn de actuele prijzen? Vraag offertes op en ontdek de goedkoopste installateur.