CV-ketel vervangen Achtmaal Maak een keuze voor groene energie en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Achtmaal? In juli 2020 kun je kiezen uit keuzes: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of juist kiezen voor een groenere optie. Dit is een “issue” waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 zit Holland totaal zonder gas. Wat moet je dan kiezen? Dat heeft te maken met meerdere aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, in wat voor huis woon je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Zundert omtrent plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Hieronder check je de meeste praktische alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Maar ook het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, zonneboilers, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van de vergelijker lees je alle praktische details. Welke installaties bestaan er naast een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Druk op een item uit onze FAQ.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Achtmaal.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Achtmaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Achtmaal [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is nu handig? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Achtmaal is een absolute aanrader. Goed voor het milieu, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Bosch).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen te installeren zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een competente warmtepomp installateur in Achtmaal. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is mijn woning geschikt?

Vloer, dak en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Achtmaal

Wat voor alternatief voor de CV-ketel past bij mij? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Goed om te weten, er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van onder andere Brötje en Remeha. Welke past nu bij mijn mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per optie meer details. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en vormt dit om naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Achtmaal: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. De prijs schommelt rond de €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Lage energienota
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Hoge investering
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op unieke pelletkorrels. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, maar ook geschikt voor de gehele woning (pelletkachel-cv). De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als andere houtproducten (snippers).

 • Ecologisch verantwoord
 • Veilig en regelbaar
 • Veel onderhoud
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Eigen design mogelijk
 • Weinig onderhoud
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • CV-ketel niet meer nodig
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Achtmaal? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs zijn aan de slag gegaan met een lijst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger vergeleken met de gas-ketel. Belangrijk: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) fluctueert tussen de €1100 tot €4650.

Aanschafprijs

De kostprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Lucht/water, Hybride) betaal je een bedrag tussen de €3600 en €12500. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Schoorl vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Verder moet je de installatiekosten niet vergeten. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €4300. Neig jij naar een bodem-warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het plaatsen van een standaard hybride warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een gasketel draait op gas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De netto-energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

Er zit nieuwe regelgeving aan te komen. Het gevolg is een gulle ISDE subsidieregeling. Op de apparatenlijst detecteer jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Achtmaal. Vergoedingen schommelen tussen de €1500 – €3800. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec SW 42H1 ontvang je €2800 en voor de Galletti HWMC018H ligt dat op €2650. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Zundert.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem (hybride warmtepomp ) ligt de terugverdientijd lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 5 tot 9 jaar, 0moet je denken aan 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Achtmaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Staat er in je woning al een warmtepomp? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Nederlanders hebben niet de kennis dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: aantrekkelijk geprijsd, gemakkelijk te plaatsen, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Let op: houd er rekening mee dat je niet volledig van het gas los bent: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is uiteindelijk niet toegestaan. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Julianadorp.


De voordelen van gasvrij wonen

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Met behulp van de info op deze pagina vind je een alternatieve CV ketel zonder gas in Achtmaal. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Je hebt volop keuze: infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Achtmaal.