CV-ketel vervangen Annerveenschekanaal Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Annerveenschekanaal? We onderscheiden in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een geval waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is nu een handige keuze? Dat heeft te maken met verschillende overwegingen: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en wat kun je zeggen over de isolatie? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Aa en Hunze betreffende aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op de site vind je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Echter ook pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, het warmenet kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken rond de energieconsumptie over een jaar of 15. Aan de hand van de vergelijker lees je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Wat kan ik aanleggen in plaats van een cv-ketel, wat zijn de kosten, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Kies een van de thema’s hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Annerveenschekanaal.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Annerveenschekanaal?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Annerveenschekanaal [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Annerveenschekanaal is een absolute aanrader. Je bent “groen” bezig, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor het stappenplan hieronder (of check Micoe).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die rijmt met de woning en budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en selecteer een vakbekwame warmtepomp installateur in Annerveenschekanaal. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Claim jouw subsidie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn voldoende geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van de warmtepomp en eventuele boiler.

Bij volledig elektrisch: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Annerveenschekanaal

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is het meest populaire alternatief. Toch, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van bijv. AWB en ook Remeha. Welke past nu bij mijn mijn huis? Hieronder detecteer jij per mogelijkheid praktische info. Hoe werkt het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en zet dit om naarbruikbare energie voor verwarming en warm water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Niet voordelig
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Goed te combineren met de CV-ketel in Annerveenschekanaal: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €3200 (incl. monteren).

 • Geen CO2 uitstoot tijdens gebruik
 • Gemeentelijke subsidie
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Niet iedereen vind het mooi

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op unieke pelletkorrels. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op snippers- en/of houtblokken.

 • Snel terugverdiend
 • Gemakkelijke brandstof
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer warmte op lokaal niveau. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Koppelen met domotica
 • Helaas geen subsidie
 • Alleen lokaal verwarmen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dit is aantrekkelijker. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gasverbruik naar 0
 • Bronnen boren niet nodig
 • Erg duur in gebruik
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Annerveenschekanaal? Check dan altijd goed de diverse kosten. Onze experts hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de traditionele ketel. Cruciaal: de prijs van het apparaat is hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Drenthe) is op dit moment tussen de €2350 tot €5900.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Op basis van de gekozen installatie (Hybride, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3000 en €17500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Sloten vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daaropvolgend zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie komen regelmatig uit tussen de €1700 en €4000. Kies je voor eenaardwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatielucht warmtepomp is in een dag gerealiseerd.

Verbruikskosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Waar resulteert dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze royale ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst bekijk jij de actuele subsidievergoeding in Annerveenschekanaal. Vergoedingen schommelen tussen de €1450 – €3800. Een rekenvoorbeeld: voor de Alpha Innotec WZS 82H3M ontvang je €2800 en voor de Galletti MPE 007HM ligt dat op €1750. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Aa en Hunze.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp is dit al snel 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Annerveenschekanaal?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of toevallig recentelijk een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Koewacht.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Met behulp van cvketel-warmtepomp.nl vergelijk je een alternatieve CV ketel zonder gas in Annerveenschekanaal. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als biomassaketel, elektrische cv-ketels, het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels. As we speak krijg je ook nog eens veel subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in Annerveenschekanaal.