CV-ketel vervangen Arum Verlaag jou gasverbruik en bezuinig tot €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Arum? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Het is een dilemma waar iedere huiseigenaar mee te dealen heeft. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf januari 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Wat is dan wijsheid? Dat hangt af van diverse randvoorwaarden: hoe “groen” wil je zijn, welk budget heb je, wat zijn de eigenschappen van je huis, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente Súdwest-Fryslân m.b.t. bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op de site signaleer je de belangrijkste veel toegepaste alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, het warmenet, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens met het oog op ons toekomstig energieverbruik. Via de vergelijker ontdek je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik aanleggen in plaats van een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de onderwerpen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Arum.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Arum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Arum [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Arum is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Radson).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Ga voor een installatie die matcht bij jouw woning, wensen en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een echte warmtepomp installateur in Arum. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Laat dit doen door dezelfde specialist.
 6. Toets of de installatie zuinig en juist draait. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Claim jouw subsidie

Is onze woning geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp met optionele boiler.

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Arum

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasketels van merken als Atag of Vaillant. Wat past bij mijn mijn wensen? Hier ontdek jij per installatie bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en zet dit om naarbruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Minder Co2 uitstoot
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor warm water en/of aansturing van de verwarming. Dit werkt samen met de CV-ketel in Arum: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs schommelt rond de €4000 inclusief montage.

 • Onuitputbare bron
 • Makkelijk te plaatsen
 • Hoge investering
 • Zichtbaarheid panelen

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van samengeperste korrels van hout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op houtblokken en snippers.

 • Zeer sfeervol
 • Automatisch geregeld
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer warmte op lokaal niveau. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een innovatief systeem en goed te combineren met zonnecellen.

 • Lucht droogt niet uit
 • Onderhoudsvrij
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Collectieve oplossing
 • Schoon en veilig
 • Eén leverancier per regio
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Arum? Let dan op de diverse kosten. Onze vakmannen hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger vergeleken met de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Friesland) varieert tussen de €1400 tot €4650.

Aanschafprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2900 en €22000. Vind alles uit over CV-Ketel in Soerendonk vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen schommelen gemiddeld tussen de €1300 en €4900. Heb jij voorkeur voor een water-water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale lucht-lucht warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een gasgestookte ketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De “korting” op de energierekening bedraagt al gauw 40%. Wie wil dat nu niet?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een royale ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst vind jij per installatie de geldende subsidie in Arum. Deze liggen op het moment tussen de €1550 tot €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Clausius classic H 5-25 heb je recht op €4300 en bij de Galletti MPE 032H is dit €3750. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Súdwest-Fryslân.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten bekeken? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Wanneer je kiest voor een basis model (lucht-lucht warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij complexe installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Arum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: goedkoop, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Let op: houd er rekening mee dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is straks niet voldoende. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Kootstertille.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Op basis van de info op deze pagina lees je over een alternatieve CV ketel zonder gas in Arum. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. De energielasten dalen dan significant. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: infraroodpanelen, zonneboilers, het warmenet, elektrische cv-ketels, pelletkachels. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Arum.