CV-ketel vervangen Badhoevedorp Stop met gasverbruiken en bespaar tot wel €340


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Badhoevedorp? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Je komt in een situatie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Vanaf januari 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Op basis waarvan moet je kiezen? Hieraan ten grondslag liggen velerlei zaken: hoe “groen” wil je zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Haarlemmermeer met betrekking tot bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier signaleer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook het warmenet, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen wat betreft de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van deze website bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Badhoevedorp.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Badhoevedorp?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Badhoevedorp [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Badhoevedorp gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, lage vanaf-prijzen en binnen mum van tijd heb je ‘m terugverdiend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze experts schreven daarvoor de volgende instructies (en lees verder over Trane).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke soorten warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en selecteer een doorgewinterde warmtepomp installateur in Badhoevedorp. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Bekijk kritisch of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Is ons huis geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Badhoevedorp

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een Gasgestookte ketels via bijvoorbeeld Brink of natuurlijk Radson. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Op de site vergelijk jij per product meer details. Hoe werkt het, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en converteert dit naar direct inzetbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Hoge subsidies
 • Fikse kostprijs
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Badhoevedorp: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €3900 (plaatsing inbegrepen).

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Combineren met warmtepomp
 • Geen saldering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciaal geproduceerde korrels. Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op andere houtproducten (snippers).

 • Geen schoorsteen nodig
 • Gemakkelijke brandstof
 • Voorraad pellets
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een milieuvriendelijke optie en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Maakt radiatoren overbodig
 • Eenvoudige montage
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt enkel op elektriciteit.Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Minder gecompliceerd dan warmtepomp
 • Energieverbruik
 • Beperkte subsidie

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen waardoor warm water stroomt. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Veiliger dan aardgas
 • Geen keuze in aanbieder
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Badhoevedorp? Houdt dan goed overzicht over de meerdere type kosten. Onze specialisten hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijker tegenover de HR-ketel. Niet vergeten: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1100 en €4450.

Winkelprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Water/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride, Bodem/water) betaal je een bedrag tussen de €2800 en €18000. Bekijk ook de mogelijkheden voor: CV-Ketel in St. Jacobiparochie vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarnaast zijn er de kosten van de installateur. De tarieven van installateurs komen regelmatig uit tussen de €1800 tot €3600. Ga je voor een Bodem/water warmtepomp? Dan moet je gaten laten boren door het installatiebedrijf. Het installeren van een eenvoudige ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

Een normale CV verbruikt aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat dit betekent? Je gasrekening daalt of gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De netto-energiebesparing varieert tussen 35% en 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een vorstelijke ISDE subsidieregeling. Via de uitgegeven apparatenlijst bekijk je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Badhoevedorp. Deze liggen op het moment tussen de €1000 tot €3200. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Climaveneta BWR 0031T DHW2 heb je recht op €2500 en bij de Galletti MPEDT045H is dit €4950. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Haarlemmermeer.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 6 tot 10 jaar, bij een grondwater-warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Badhoevedorp?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? De meeste mensen zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager i.v.m een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, werkt prima samen met huidige verwarming. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Kuinre.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Badhoevedorp. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Je verbruikt geen duur gas. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? Beschik jij al over zonnepanelen op je woning? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Meteen van het gas af? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel, het warmenet. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is niet perse noodzakelijk. Juist de hybride warmtepomp is voor nu een prima maatregel m.b.t. een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in en rondom Badhoevedorp.