CV-ketel vervangen Balinge Kies voor een duurzaam alternatief en bespaar jaarlijks €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Balinge? Grofweg heb je in juli 2020 2 opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Goed om te weten: vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. Vanaf januari 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van meerdere randvoorwaarden: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en hoe is het gesteld met de isolatie? Belangrijk: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Midden-Drenthe met het oog op bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina analyseer je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook het warmenet, infraroodpanelen, pelletkachels, zonneboilers, biomassaketel worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen t.a.v. het energieverbruik over 10 jaar. Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl bekijk je meerdere toekomstbestendige opties. Wat zijn de alternatieven van een cv-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Kies snel een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balinge.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel past bij mij?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Balinge?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Balinge [Update juli 2020]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan heb jij veel te kiezen. Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Balinge ligt het meest voor de hand. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Western Airconditioning).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke soorten warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Selecteer de installatie die rijmt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en ga voor een betrouwbare warmtepomp installateur in Balinge. Let op certificaten en referenties.
 4. Laat het warmtepompsysteem ontwerpen. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is onze woning geschikt?

Dak, vloer en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Bij volledig elektrisch: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Balinge

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we reeds doorgenomen. Goed om te weten, er zijn nog tal van alternatieven voor een Hoog rendement ketel van bijv. Elco of Novum. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Via deze website signaleer jij per product praktische info. Wat is het, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of integreren in een hybride systeem.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Hoge installatiekosten
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Balinge: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €3000 inclusief aanleggen.

 • Eenvoudig te integreren
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Aanzicht woning

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van speciale korrels (pellets). Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als normaal hout en houtsnippers.

 • Ecologisch verantwoord
 • Makkelijk in gebruik
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Per zone regelbaar
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Gas kan de deur uit
 • Maakt geen geluid
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • Vermindering CO2-uitstoot
 • Aansluitbaar op vloerverwarming
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Balinge? Dan moet je rekening houden met ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijker wanneer je het afzet tegen de Gasgestookte ketel. Cruciaal: de kostprijs ligt hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Drenthe) varieert tussen de €2400 tot €5950.

Kosten van de pomp

De productprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Gebaseerd op de soorten systemen (Ventilatielucht, Lucht/lucht, Water/water, Bodem/water, Lucht/water) liggen de prijzen tussen de €2200 en €13000. Zoek ook naar CV-Ketel in Startenhuizen vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Daarna krijg te doen met installatiekosten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1700 tot €4200. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard lucht-lucht warmtepomp is juist weer goedkoper.

Energiekosten

Een CV-ketel werkt op basis van gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

We moeten zo snel mogelijk af van het gas. Daarom is er een historische ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst bekijk jij de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Balinge. De bedragen liggen tussen de €2000 – €3700. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta BWR 0041TS MTD2 kun je aanspraak maken op €3050 en m.b.t. de Galletti MPET054H krijg je €5450. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Midden-Drenthe.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen met elkaar verrekend? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie wordt geschat op 7 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Balinge?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: lage investering, in een dag aangelegd, goed te integreren in bestaande woning. Groot nadeel is dat je niet van het gas af bent: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet toegestaan. In het jaar 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Laag-Soeren.


Een gasvrije woning

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Via onze website tref je een alternatieve cv-ketel zonder gas in Balinge. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je verbruikt geen duur gas. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Energieneutraal wonen kan voor jou dan werkelijkheid worden. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij een huis zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: pelletkachels, biomassaketel, het warmenet, elektrische cv-ketels, zonneboilers. Momenteel krijg je ook nog eens veel subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, kunnen we CO2 uitstoot met 30% verlagen. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Drenthe.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in en rondom Balinge.