CV-ketel vervangen Ballum Stap over op groenere stroom en bezuinig tot €320


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Ballum? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 mogelijkheden: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. En vanaf 2030 gaat de gaskraan in Groningen dicht. Waar doe je dan goed aan? Dat heeft te maken met meerdere invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Tip: check ook het beleid van de gemeente Ameland ten opzichte van bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze pagina detecteer je de meeste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Echter ook biomassaketel, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, pelletkachels, zonneboilers kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er zijn nogal wat vragen met betrekking tot het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze website lees je alle handige informatie. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, wat kost het, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ballum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op?
 4. CV-ketel met warmtepomp combineren.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in Ballum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Ballum [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Dan moet je alle innovaties afwegen. Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. Gasketel vervangen door warmtepomp in Ballum ligt het meest voor de hand. Je bent “groen” bezig, voordelig en realiseert een aantrekkelijke besparing. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Kleventa).

Advies warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag offertes op en ga voor een vakbekwame warmtepomp installateur in Ballum. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Zorg dat het aansluit bij jouw huis en gewenste klimaat.
 5. Laat de warmtepomp installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Controleer of de installatie zuinig en juist draait. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn uitstekend geïsoleerd.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Faciliteiten voor het aansluiten van een warmtepomp met voorraadvat.

Optioneel: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Ballum

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Echter, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Elco + Sentry. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op cvketel-warmtepomp.nl vergelijk jij per alternatief aanvullende info. Wat houdt het in, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en verandert dit in direct inzetbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Versterkt energielabel huis
 • Overheidssubsidies
 • Hoge installatiekosten
 • Isolatie is noodzakelijk

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor de opwarming van water / verwarming. Goed te combineren met de CV-ketel in Ballum: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €4100 inclusief montage.

 • Milieubewust water opwarmen
 • Aanzienlijke tegemoetkomingen
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Een pelletkachel werkt op basis van samengeperste korrels van hout. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). De Biomassaketels werken ook op normaal hout en houtsnippers.

 • Gezellige uitstraling
 • Veilig en regelbaar
 • Investering rond de €2.500
 • Rookafvoer

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Helaas wel ongeschikt als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief in combinatie met zonnepanelen.

 • Geen ruimteverlies
 • Eenvoudig te installeren
 • Geen subsidieregeling
 • Geen gelijkmatige warmte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Goede isolatie is wel een voorwaarde, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Maakt geen geluid
 • Energieverbruik
 • Niet toekomstbestendig

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Restwarmte uit industrie en biomassa zijn warmtebronnen. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen aanpassingen in huis nodig
 • Schoon en veilig
 • Monopolistisch systeem
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Ballum? Houdt dan goed overzicht over de ingewikkelde kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger ten opzichte van de gas-ketel. Opmerking: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Friesland) schommelt tussen de €3000 en €4500.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Gebaseerd op het type (Water/water, Hybride, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je tussen de € 2800 en €12000. Wellicht spreekt dit je ook aan: CV-Ketel in Steendam vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Verder komen er installatiekosten bij kijken. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1000 – €3700. Neig jij naar een aardwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een normale (MV) lucht-warmtepomp is veel betaalbaarder.

Stroomkosten

Een normale CV werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Wie wil dat nu niet?

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een gulle ISDE-subsidie. Middels de officiële apparatenlijst tref je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Ballum. Dit ligt vaak ergens tussen de €1700 – €3900. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de Climaveneta BWR 0071T MTD2 kun je aanspraak maken op €3850 en m.b.t. de Galletti MPIDC010H krijg je €1950. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Ameland.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. Bij een instapmodel (ventilatiewarmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp is om en nabij de 7 jaar, bij een grond-warmtepomp moet je denken aan 10 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Ballum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens hebben niet de kennis dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie is veel lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: voordelig, in een dag aangelegd, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Minder fraai is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is op lange termijn niet bestendig. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Lambertschaag.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Op deze website bekijk jij een alternatieve cv ketel zonder gas in Ballum. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Maar eigenlijk is gasvrij wonen beter. De gasrekening gaat naar 0. Beperk jij het stroomverbruik zoveel mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, het warmenet. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Zodra alle Nederlanders verwarmen zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in de regio Ballum.