CV-ketel vervangen Barsingerhorn Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €350


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Overweeg jij om jouw CV-ketel te vervangen in Barsingerhorn? In feite heb je in juli 2020 2 mogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een tweestrijd waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Goed om te weten: vanaf 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Dat hangt af van velerlei invalshoeken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat zijn de isolatiewaarden? Tip: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Hollands Kroon wat betreft bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hier bekijk je verschillende populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Ook elektrische cv-ketels, biomassaketel, het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken inzake het energieverbruik over 10 jaar. Via de vergelijker ontdek je alle handige informatie. Welke installaties bestaan er naast een HR-ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Kies een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Barsingerhorn.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Is het voor mij mogelijk? Gasvrij wonen in Barsingerhorn?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Barsingerhorn [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Dan heb jij veel te kiezen. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Barsingerhorn gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk Inovatech GmbH).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Check eerst welke warmtepomp versie te installeren zijn in jouw woning.
 2. Maak een keuze voor de installatie die spoort met jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een degelijke warmtepomp installateur in Barsingerhorn. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Inspecteer of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Ramen hebben minimaal HR++ glas (of triple).

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Genoeg ruimte voor het plaatsen van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Barsingerhorn

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Toch, er zijn nog tal van alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Coopra of natuurlijk Viessmann. Wat is aan te raden voor mijn persoonlijke situatie? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per soort meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of integreren in een hybride systeem.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Hoge tarieven
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zonneboiler werkt op zonlicht voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Barsingerhorn: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. Het kostenplaatje: +/- €4200 met monteren.

 • Lage energienota
 • Hoge subsidies
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels houtafval. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels werken echter ook met normaal hout en houtsnippers.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Pellets zijn relatief goedkoop
 • Minder sfeer dan houthaard
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Zeer energiezuinig en duurzaam
 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Nog relatief duur
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Geen gebruik meer van gas
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen aangesloten op een warmtebron. Het voorziet in heet water in de woningen. Bronnen zijn o.a. restwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Schoon en veilig
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Barsingerhorn? Let dan op de diverse kosten. Onze deskundigen hebben een overzicht gemaakt met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van zo'n warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Belangrijk: de kostprijs ligt hoger (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De actuele subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) fluctueert tussen de €1150 - €4950.

Kostprijs

De aanschafprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Gebaseerd op het type (Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water, Lucht/lucht, Hybride) fluctueert de aanschafprijs tussen de €3700 en €17500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Stellendam vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede zijn er de kosten van de installateur. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1500 – €3800. Kies je voor eenBodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het monteren van een basic ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energiekosten

Een normale CV werkt met aardgas, een warmtepomp gebruikt stroom (elektriciteit). Wat houdt dat in? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De energiebesparing onderaan de streep kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Daarom is er een historische subsidie (ISDE). Op de speciale apparatenlijst vind je per systeem (merk & type) de subsidie in Barsingerhorn. De bedragen liggen tussen de €1700 en €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de Climaveneta BWR 0121T MTD2 krijg je €5350 en in in het geval van de Galletti VPR52HS bedraagt dit €5050. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Hollands Kroon.

Terugverdientijd

Alle kosten en baten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) liggen de terugverdientijden flink lager in verhouding tot de dure producten. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp is om en nabij de minder dan 10 jaar, 0moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Barsingerhorn?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een nieuwe CV ketel laten installeren? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: betaalbaar, in een dag aangelegd, en werkt gewoon met je huidige verwarmingssysteem. Het heikele punt is dat je niet volledig van het gas los bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel samen met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Met ingang van 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Langelo.


Gasvrij wonen steeds populairder

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van onze website bekijk jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Barsingerhorn. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. De gasrekening gaat naar 0. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Jouw maandelijkse energielasten zullen flink dalen. Jouw woning zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, pelletkachels. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Holland.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Bekijk de beste installateurs in de regio Barsingerhorn.