CV-ketel vervangen Bavel Stap over op groenere stroom en realiseer een besparing tot wel €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Bavel? We onderscheiden in juni 2021 2 keuzemogelijkheden: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of juist een meer duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 zit Holland totaal zonder gas. Hoe weet jij nu wat goed is? Dat hangt af van meerdere zaken: hoe “groen” wil je zijn, wat mag het kosten, gaat het om nieuwbouw of bestaande bouw, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Advies: check ook het beleid van de gemeente Breda met het oog op warmtenetten en/of stadsverwarming. Hier bekijk je alle erkende alternatieven voor de CV-ketel. De warmtepomp is het bekendste voorbeeld. Ook biomassaketel, infraroodpanelen, het warmenet, pelletkachels, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen inzake onze energieconsumptie in de toekomst. Aan de hand van deze website check je meerdere toekomstbestendige opties. Wat kan ik nemen naast een cv-ketel, wat is de prijs, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bavel.
 2. Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus?
 4. Hybride: CV-ketel in combinatie met de warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bavel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bavel [Update juni 2021]

Is je Hr-ketel ook versleten? Wat is de beste oplossing? Door de vernieuwde wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. De gasketel vervangen door warmtepomp in Bavel gebeurt steeds meer. Het is een groene energiebron, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Onze vakmannen bedachten daarvoor het 7 stappen model ( of bekijk WaterFurnace).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke warmtepomp installaties wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Maak een keuze voor de installatie die matcht bij de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk alle tarieven en neem een geoefende warmtepomp installateur in Bavel. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Onderzoek of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Is mijn woning geschikt?

Gevel vloer en dak zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Lagetemperatuurverwarming (LTV): radiatoren of vloerverwarming.

Installatieruimte voor het aanleggen van de warmtepomp met optionele boiler.

Optioneel: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bavel

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als Ferroli of Novum. Welke past nu bij mijn mijn woning? Op deze pagina check jij per type meer details. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp “vangt” warmte uit duurzame bronnen en transformeert dit naar hoogwaardige bruikbare energie waarmee het water wordt verwarmd. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of combineren met een hybride versie.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Niet voordelig
 • Uitstekende isolatie vereist

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in Bavel: de zonneboiler verwarmt het bad-, douche- en kraanwater. Het kostenplaatje: +/- €4100 met monteren.

 • Lagere energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Beperkte opslag
 • Niet elk huis is geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

Pelletkachels werken op basis van kleine korrels van houtafval (pellets). Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, of het hele huis (een pelletkachel-cv). Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Eenvoudig te installeren
 • Eenvoudig in te stellen
 • Jaarlijks groot onderhoud
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Alsof de zon doorbreekt
 • Helaas geen subsidie
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Dat is veiliger. Alleen geschikt bij uitstekende isolatie, en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Je verbruikt geen gas meer
 • Geen buitenunit
 • Gebruik veel energie
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen met warm water van verschillende bronnen. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Je kunt niet zelf kiezen
 • Onduidelijke kostenstructuur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Bavel? Dan moet je rekening houden met meerdere type kosten. Onze adviseurs hebben een schema gebouwd met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter in vergelijking met de CV-ketel. Van belang: de aanschafprijs is hoog (+ dure aanlegkosten). De overheid biedt wel een aantrekkelijk subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €1600 tot €4100.

Productkosten

De prijs van de warmtepomp zelf weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Hybride, Lucht/lucht, Bodem/water, Water/water, Lucht/water) betaal je een bedrag tussen de €2600 en €17500. Lees nu verder over CV-Ketel in Steyl vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De plaatsingskosten variëren (gemiddeld) tussen de €1300 tot €4000. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten aanbrengen van een instap lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

Een CV-ketel verbruikt aardgas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat dit betekent? Jouw gasrekening gaat naar beneden, echter het stroomverbruik gaat omhoog. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De energiebesparing onderaan de streep bedraagt al gauw 40%. Heel interessant dus.

Subsidies

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Daarom is er een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst signaleer jij de actuele subsidievergoeding in Bavel. Deze liggen op het moment tussen de €1150 tot €3200. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de CTC EcoHeat 408 heb je recht op €2800 en bij de Galletti VPR92HS is dit €8350. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Breda.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij een instapmodel ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp bedraagt ongeveer 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bavel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of onlangs een gasketel laten aansluiten? Het gros van de huizenbezitters vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager dan een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: betaalbaar, eenvoudig te installeren, werkt prima samen met huidige verwarming. Het heikele punt is dat je niet van het gas af bent: De CV-ketel blijft noodzakelijk. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet toegestaan. Per 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Langeweg.


Gasvrij wonen steeds populairder

Langzamerhand verdwijnt het gas helemaal. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Aan de hand van cvketel-warmtepomp.nl vind jij een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bavel. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Je betaalt niet voor duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Jouw energienota daalt aanzienlijk. Meteen van het gas af? Neem dat de volgende opties in overweging: elektrische cv-ketels, het warmenet, zonneboilers, infraroodpanelen, biomassaketel. As we speak is hiervoor veel subsidie. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, dan dringen we de uitstoot van CO2 flink terug. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de buurt van Bavel.