CV-ketel vervangen Belt-Schutsloot Ga voor een milieubewuste optie en bespaar jaarlijks €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Belt-Schutsloot? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een kwestie waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. En vanaf 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Waar doe je dan goed aan? De basis hiervan bestaat uit verschillende aspecten: wat is de gewenste duurzaamheid, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Steenwijkerland ten aanzien van aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website signaleer je meerdere praktische alternatieven voor de CV-ketel. Natuurlijk de warmtepomp. Evenwel: pelletkachels, het warmenet, zonneboilers, biomassaketel, infraroodpanelen zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken ten aanzien van ons toekomstig energieverbruik. Op cvketel-warmtepomp.nl vind je verschillende mogelijkheden. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, wat is de prijs, en hoe maak ik mijn woning gasvrij? Druk op een van de thema’s hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Belt-Schutsloot.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Welke stappen moet ik doorlopen voor gasvrij wonen in Belt-Schutsloot?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Belt-Schutsloot [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat kun je het beste doen? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, is dit een enorm dilemma. Een gasketel vervangen door warmtepomp in Belt-Schutsloot is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, aantrekkelijk geprijsd en de terugverdientijd is prima. Hoe gaat het vervangen van mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp in z’n werk? Onze experts schreven daarvoor het stappenplan hieronder (of check Bosch warmtepomp).

Aanlegplan warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepomp installaties te installeren zijn in jouw woning.
 2. Neem de installatie die strookt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vraag offertes op en selecteer een erkende warmtepomp installateur in Belt-Schutsloot. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Check of alles goed is aangesloten. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Soms ook nodig: bodemboring capaciteit / ventilatie-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Belt-Schutsloot

Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Brink en RLM. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hieronder ontdek jij per installatie bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat kunnen we zeggen over de pluspunten?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar warmte die je kunt gebruiken voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of samen laten werkt middels hybride modellen.

 • Relatief weinig onderhoud
 • Aantrekkelijke subsidieregeling
 • Fikse kostprijs
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het genereren van heet water. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Belt-Schutsloot: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs ligt rond de €3800 inclusief montage.

 • Gaat 15 tot 30 jaar mee
 • Snel geplaatst
 • Overige warmtebron blijft nodig
 • Aanzicht woning

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op korrels (zogenoemde pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Geen koolmonoxide
 • Minimale voorraad hout
 • Onhandige afmetingen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, of je moet extreem hoge isolatiewaarden hebben. Een toekomstgericht product en met zonnepanelen een goede combi.

 • Minder ronddwarrelende stof
 • Eenvoudige montage
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. De gasaansluiting kan de deur uit. Vanaf 2030 een verplichting. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Een warmtepomp is een betere investering.

 • Ideaal i.c.m. zonnepanelen
 • Geen buitenunit
 • Stroomverbruik
 • Subsidie mogelijkheden

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een slim en open systeem aangesloten op een warmtebron. Toepasbaar op centrale verwarming en heet tapwater. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Geen kans op gaslek
 • Monopolistisch systeem
 • Temperatuur verhogen duurt lang
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Belt-Schutsloot? Dan moet je rekening houden met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de traditionele ketel. Van belang: de winkelprijzen liggen hoger (+ dure aanlegkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Overijssel) ligt tussen de €1400 tot €4000.

Artikelprijs

De kostprijs van een warmtepomp hakt er het hardst in. Afhankelijk van het product (Lucht/water, Lucht/lucht, Ventilatielucht, Bodem/water, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2200 en €22000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Suawoude vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Vervolgens krijg te doen met installatiekosten. De kosten van installatie variëren (gemiddeld) tussen de €1500 tot €3300. Neig jij naar een Bodem/water warmtepomp? Dan is grondboring noodzakelijk via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energieverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat betekent dit concreet? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De netto-energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Om die reden is er een historische ISDE-subsidie. In de actuele apparatenlijst tref je de beschikbare subsidiemogelijkheden in Belt-Schutsloot. Deze liggen op het moment tussen de €1500 en €2500. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de CTC EcoPart 412 + CTC EcoZenith 250 heb je recht op €3200 en bij de GENERAL Waterstage HT 11 is dit €2300. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Steenwijkerland.

Terugverdientijd

De aanschafprijs, installatiekosten en besparingen onderzocht? Dan kun je schatten waar het omslagpunt ligt. In het geval van een simpel systeem (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van zo’n lucht-lucht installatie bedraagt ongeveer 7 jaar, bij een bodem-warmtepomp ga je richting de 12 t/m 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Belt-Schutsloot?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Nederlanders zijn niet op de hoogte dat je deze twee apparaten met elkaar kunt verbinden. Een CV-ketel in combinatie met warmtepomp (genaamd hybride systeem) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Let op: houd er rekening mee dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel met warmtepomp is uiteindelijk niet genoeg. In het jaar 2050 zal geen enkel huis nog gas gebruiken. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Leidschendam.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Duurzame energiebronnen zijn de toekomst. Op basis van deze pagina vind jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Belt-Schutsloot. Je CV ketel vervangen wordt onvermijdelijk. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Eindelijk 0 op de gasmeter. Beschik je over een goede isolatie? En heb je zonnepanelen op je dak? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. De energierekening is dan een stuk aantrekkelijker. Wil jij een huis zonder gas? Neem dat de volgende opties in overweging: zonneboilers, pelletkachels, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels, biomassaketel. De komende periode geldt er een mooie subsidieregeling. Wanneer we collectief zonder gas verwarmen, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een full-electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Overijssel.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Belt-Schutsloot.