CV-ketel vervangen Bennekom Stop met gasverbruiken en verlaag je energienota met €440


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Bennekom? We onderscheiden in juli 2020 2 mogelijkheden: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waarmee veel Hollanders te maken krijgen. Vanaf 2021 is het niet meer mogelijk een mono cv-ketel te laten installeren. En vanaf 2030 moet elke Nederlanders “gasvrij” wonen. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van allerlei zaken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, in wat voor huis woon je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Cruciaal: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Ede aangaande bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Op deze website vind je de meest gekozen bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels, biomassaketel zijn flink in trek bij (nieuwe) woningen.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens wat betreft het energieverbruik over 10 jaar. Op basis van deze pagina vind je veel milieuvriendelijke aanbevelingen. Welke installaties bestaan er naast een traditionele ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe realistisch is een gasvrije woning? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. Een CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bennekom.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bennekom?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bennekom [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Wat is nu handig? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een lastig probleem. Gasketel vervangen door warmtepomp in Bennekom ligt het meest voor de hand. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en de terugverdientijd is prima. Hoe vervang ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Climer warmtepomp).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geplaatst kunnen worden in jouw huis.
 2. Neem de installatie die past bij jouw huis en beoogde kostenplaatje.
 3. Vraag prijzen op en kies een betrouwbare warmtepomp installateur in Bennekom. Neem de reviews en keurmerken in acht.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Informeer naar garanties en onderhoudscontracten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn 100% kierdicht en goed geïsoleerd.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van het warmtepompsysteem (+ boiler).

Voor de complexe systemen: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bennekom

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Alleen, je hebt de keuze uit nog meer alternatieven voor een Gasketels van leveranciers als AWB en ook Nefit. Wat past bij mijn mijn situatie? Hier detecteer jij per product bruikbare informatie. Hoe werkt het, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en zet dit om naardirect inzetbare energie voor het verwarmen van water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Gunstig energieverbruik
 • Hoge subsidies
 • Niet goedkoop
 • Aanpassingen in huis nodig

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van je woning. Uitstekend samen te laten werken met een CV-ketel in Bennekom: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €3600 inclusief aanleggen.

 • Tot 60% minder energie
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Terugleveren niet mogelijk
 • Niet voor elk dak geschikt

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • 100% milieuvriendelijk
 • Veilig en regelbaar
 • Intensief onderhoud nodig
 • Lawaaierig product

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie in combinatie met zonnepanelen.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. In de praktijk betekent dit dat je gasgebruik verminderd. Dat is veiliger. Hou rekening met een hoge isolatienormen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Geen buitenunit
 • Een hoog verbruik
 • Geen subsidies

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een een ondergronds leidingnet waardoor warm water stroomt. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. Deze stadswarmte is op dit moment sterk in opkomst.

 • Geen dure onderhoudscontracten
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Prijziger dan gas
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat levert mij dat op? Wil jij een warmtepomp in plaats van een CV-ketel in Bennekom? Check dan altijd goed de verschillende kosten. Onze deskundigen hebben een duidelijke lijst samengesteld van alle financiële consequenties. De terugverdientijd van een warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Van belang: de aanschaftarieven liggen hoog (en vergeet de installatie niet). Maar er is wel weer een royale subsidieregeling. De subsidie voor warmtepompen (Gelderland) varieert tussen de €1050 tot €5750.

Kostprijs

De kosten van de warmtepomp zelf is de grootste kostenpost. Gebaseerd op het type (Water/water, Bodem/water, Lucht/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) schommelen de prijzen tussen de €2100 en €12500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in t Haantje vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1700 en €3800. Wil jij beslist een grondwater-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap ventilatielucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Stroomkosten

De HR-ketel werkt met aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat houdt dat in? Jouw gasrekening gaat naar beneden, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota bedraagt al gauw 40%. Erg goed voor de portemonnee.

ISDE regeling

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidieregeling (ISDE). Op de apparatenlijst bekijk je de actuele subsidievergoeding in Bennekom. De bedragen liggen tussen de €1000 en €3500. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC EcoPart 417 + CTC Ecologic krijg je €3700 en in in het geval van de GENERAL Waterstage HT 14F bedraagt dit €2400. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Ede.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen onderzocht? Dan kun je het omslagpunt bepalen. Wanneer je kiest voor een basis model (hybride warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd i.v.m de kostbare systemen. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp ga je richting de een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bennekom?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Misschien heb je al een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Huishoudens hebben niet de kennis dat het koppelen van deze producten goed werkt. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) is milieubewust en niet onverdienstelijk. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in vergelijking met volledig elektrische warmtepompen. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: goedkoop, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet afdoende. Vanaf 2050 is in principe elke woning gasvrij. Je treft hier ook uitgebreide info over warmtepomp Lelystad.


De voordelen van gasvrij wonen

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Middels de info op deze pagina vind je een alternatieve cv ketel zonder gas in Bennekom. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. De gaskosten gaan verdwijnen. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? De keuze is reuze: zonneboilers, biomassaketel, het warmenet, pelletkachels, infraroodpanelen. Tegenwoordig ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een all electric pomp hoeft dan echt niet gelijk. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Gelderland.

Ga aan de slag met warmtepomp offertes vergelijken! Bekijk de beste installateurs in en rondom Bennekom.