CV-ketel vervangen Bergeijk Stop met gasverbruiken en bezuinig tot €460


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Heb jij al er over nagedacht: de CV-ketel vervangen in Bergeijk? Grofweg heb je in juli 2020 2 keuzes: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Goed om te weten: vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Vanaf januari 2030 moeten we volledig van het gas af. Wat moet je dan kiezen? Hieraan ten grondslag liggen allerlei componenten: hoeveel wil je besparen, welk budget heb je, wat voor type woning heb je, en is jouw huis voldoende geïsoleerd? Tip: vraag ook de toekomstvisie op bij de gemeente Bergeijk inzake plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op deze pagina signaleer je een aantal praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Ook infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, elektrische cv-ketels kunnen jouw huidige cv-ketel op gas vervangen.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid wat betreft ons energieverbruik over pak ‘m beet 20 jaar. Op onze website vergelijk je alle praktische details. Welke alternatieven zijn er voor een traditionele ketel, wat zijn de kosten, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Selecteer een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergeijk.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. Een CV-ketel in combinatie met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Bergeijk?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Bergeijk [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat is de beste oplossing? Met in je achterhoofd de vernieuwe aardgas-maatregelen, is dit een enorm dilemma. Gasketel vervangen door warmtepomp in Bergeijk gebeurt steeds meer. Het is milieuvriendelijk, voordelig en het rendement is uitstekend. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Gebruik hiervoor onderstaand stappenplan (en check ook Ecopomp warmtepomp).

Stappenplan warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen mogelijk zijn in jouw woning.
 2. Selecteer de installatie die aansluit bij jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Vraag offertes op en selecteer een bekwame warmtepomp installateur in Bergeijk. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Trek na of het werkt zoals jij voor ogen hebt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Welke woning is geschikt?

Dak, gevel en vloer zijn voldoende geïsoleerd.

Check ramen op triple of HR++ glas keurmerk.

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Een geschikte ruimte voor plaatsing van een warmtepomp met voorraadvat.

In geval van all-electric: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Bergeijk

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we uitgebreid behandeld. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een CV-ketel van bijv. Atag of Remeha. Wat is aan te raden voor mijn woning? Op deze website signaleer jij per mogelijkheid een korte uitleg. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie voor het verwarmen van water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Energiebesparing
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het genereren van heet water. Goed te combineren met de CV-ketel in Bergeijk: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De kosten liggen rond €4500 (plaatsing inbegrepen).

 • Lange levensduur
 • Combineren met warmtepomp
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

De pelletkachel werkt op korrels van geperst snoeihout. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met snippers- en/of houtblokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Veilig en regelbaar
 • Intensief onderhoud nodig
 • Uitstoot (pijp)

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan extra verwarming op veel gebruikte locaties in huis. Het is minder relevant als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Flexibel
 • Geen dwarrelende stof
 • Overheid verstrekt geen subsidie
 • Elektriciteitskabels nodig

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel draait 100% op stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het stroomverbruik is hoog dus gebruik zonnepanelen. Een warmtepomp is meestal efficiënter.

 • Gas kan de deur uit
 • Eenvoudige techniek
 • Stroomgebruik
 • Financieel onaantrekkelijk

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergronds leidingnetwerk waardoor warm water stroomt. Het warme water kan onze huizen verwarmen. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een collectieve milieuvriendelijke oplossing.

 • 100% groene warmte
 • Je weet waar de warmte vandaan komt
 • Beperkte keuze
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat een slimme keus? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Bergeijk? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze installateurs zijn aan de slag gegaan met een lijst om grip te houden op de kosten. De terugverdientijd van een warmtepomp is aantrekkelijk in vergelijking met de gas-ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en vergeet de installatie niet). Er geldt wel weer een mooie subsidieregeling. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) schommelt tussen de €2950 tot €4450.

Kostprijs

De artikelprijs van een warmtepomp voel je het eerste. Afhankelijk van het product (Lucht/lucht, Lucht/water, Ventilatielucht, Hybride, Water/water) schommelen de prijzen tussen de €2700 en €19500. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Ten Boer vervangen door warmtepomp.

Aanlegkosten

Ten tweede heb je te maken met installatiekosten. De tarieven van installateurs liggen vaak tussen de €1100 en €4800. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? Dan moeten er speciale putten geboord worden door het installatiebedrijf. Het installeren van een basic (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Verbruikskosten

Een gasgestookte ketel gebruikt aardgas, en een warmtepomp doet het enkel met (goedkopere) stroom. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met zonnepanelen kan je zelf voor deze stroom zorgen. De besparing op je energienota kan oplopen tot wel 50%. Wie wil dat nu niet?

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Het betreft een gulle ISDE-subsidie. Op de speciale apparatenlijst detecteer je de hoogte van de subsidie voor jouw warmtepomp in Bergeijk. Dit fluctueert momenteel tussen de €1400 en €3800. De hoogte wisselt: voor de installatie van de CTC EcoPart 435 + CTC Ecologic krijg je €5600 en in in het geval van de GREE GRS-CQ16Pd/NaE-M bedraagt dit €2200. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Bergeijk.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Wanneer je kiest voor een basis model ((MV) lucht-warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een hybride warmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een Bodem/water warmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Bergeijk?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of onlangs een hoog rendement ketel laten neerzetten? Het gros van de huizenbezitters zijn niet op de hoogte dat beide componenten goed te combineren zijn. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is echt voordeliger dan een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: betaalbaar, geen ingewikkelde installatie, goed te integreren in bestaande woning. Minder fraai is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het ondersteunt slechts de CV-ketel. Een gasketel samen met warmtepomp is straks niet afdoende. Per 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Lettele.


Gasvrij wonen steeds populairder

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Dat zal niet makkelijk worden en iedereen moet meedoen. Aan de hand van onze website lees je over een alternatieve cv-ketel zonder gas in Bergeijk. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. Het dure gas kan de deur uit. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Jij kunt dan toewerken naar een energieneutraal huis. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Wil jij ook leven zonder gas? Dan zijn er verschillende opties: infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. De komende jaren is hiervoor veel subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd dan heeft dit een grote invloed op onze CO2 uitstoot. Een all electric pomp gaat mogelijk nog even niet lukken. Juist de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Noord-Brabant.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Vraag offerte op bij installateurs in Bergeijk.