CV-ketel vervangen Boerakker Maak een keuze voor groene energie en bezuinig tot €490


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Boerakker? In feite heb je in juli 2020 2 opties: een gloednieuwe gas-ketel plaatsen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Dit is een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Met ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Vanaf begin 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat is dan wijsheid? Die keuze hangt af van verschillende onderdelen: hoe duurzaam moet het zijn, wat mag het kosten, wat voor type woning heb je, en wat kun je zeggen over de isolatie? Advies: kijk ook naar de aanpak van de gemeente Marum ten opzichte van warmtenetten en/of stadsverwarming. Op deze pagina detecteer je de meest gekozen populaire alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Maar ook pelletkachels, biomassaketel, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, het warmenet zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid rond de manier waarop we ons huis straks verwarmen. Aan de hand van deze website vind je verschillende mogelijkheden. Wat zijn de alternatieven van een HR-ketel, wat zijn de kosten, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een item uit onze FAQ.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boerakker.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Boerakker?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Boerakker [Update juli 2020]

Jouw hr-ketel is defect.Wat kun je het beste doen? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen is dit een serieuze tweestrijd. Gasketel vervangen door warmtepomp in Boerakker is de meest populaire oplossing. Het is milieuvriendelijk, betaalbaar en het rendement ligt verrassend hoog. Hoe kan ik ‘t beste mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Renson warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Achterhaal welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die rijmt met de ruimtes en de totaalprijs die je in je hoofd hebt.
 3. Vergelijk de prijzen en neem een geoefende warmtepomp installateur in Boerakker. Vraag altijd om certificaten en ervaringen van anderen.
 4. Vraag om een ontwerp op maat. Het moet volledig bij jouw woning en situatie passen.
 5. Laat alles op de juiste manier installeren. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Inspecteer of alle werkt. Check de garantie/onderhoud voor installatie en systeem.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Beschikt het over (minimaal) HR++ glas of triple.

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Soms ook nodig: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Boerakker

Wat zijn de beste alternatieven voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Gasketels van bijv. Dietrich of natuurlijk Mark. Wat sluit aan bij mijn situatie? Hier bekijk jij per systeem praktische info. Wat houdt het in, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp haalt warmte uit lucht, water of bodem en verandert dit in warmte die je kunt gebruiken t.b.v. heet water en verwarming. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Overheidssubsidies
 • Hoge investering
 • Minder geschikt voor bestaande woning

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Goed te combineren met de CV-ketel in Boerakker: een zonneboiler zorgt voor o.a. warm bad en douche water. De prijs ligt rond de €4900 met installeren.

 • Voordelig warm water
 • Makkelijk te plaatsen
 • Beperkte opslag
 • Juiste oriëntatie is nodig

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Zo’n pelletkachel brandt op speciale korrels (pellets). Vaak verwarm je hiermee 1 enkele kamer, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. De Biomassaketels kunnen ook elementen verbranden als houtsnippers of blokken.

 • Geen schoorsteen nodig
 • Autonoom systeem
 • Veel onderhoud
 • Veel lawaai

4. Infraroodpanelen

Een Infraroodpaneel kan een uitkomst zijn bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Het is onhandig als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Ventileren zonder warmteverlies
 • Onderhoudsvrij
 • Geen subsidies mogelijk
 • Elektriciteitsdraden wegwerken

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Vanaf 2030 een verplichting. Goede isolatie is wel een voorwaarde, het is een duur systeem (tenzij je zonnepanelen gebruikt). Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Geen subsidies

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen dat warmte verspreidt naar huizen en bedrijven. Het voorziet in heet water in de woningen. De bron wordt gevoed met o.a. aardwarmte en biomassa. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Constante temperatuur
 • Slechts één aanbieder
 • Prijzig
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ben jij van plan een warmtepomp aan te schaffen in Boerakker? Check dan altijd goed de meerdere type kosten. Onze specialisten zijn aan de slag gegaan met een lijst zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van de warmtepomp is aantrekkelijk ten opzichte van de CV-ketel. Opmerking: de aanschaftarieven liggen hoog (en de aansluitkosten). Daarentegen zijn er wel subsidies. De hoogte van subsidie voor warmtepompen (Groningen) is op dit moment tussen de €2800 tot €5050.

Artikelprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/lucht, Lucht/water) betaal je tussen de € 1600 en €12500. Ook interessant: CV-Ketel in Tuil vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Daarna krijg te doen met installatiekosten. De installatieprijzen fluctueren doorgaans tussen de €1800 – €3800. Wil jij beslist een grond-warmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een basic (MV) lucht-warmtepomp kost je stukken minder.

Stroomkosten

Een CV-ketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, maar de stroomrekening zal toenemen. Zonnepanelen kunnen voor jou de stroom opwekken. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Tegemoetkoming van het rijk

De gaskraan gaat binnenkort dicht. Profiteer snel van deze vorstelijke subsidie (ISDE). Middels de officiële apparatenlijst check jij per systeem (merk & type) de subsidie in Boerakker. De bedragen liggen tussen de €1250 tot €3000. Een rekenvoorbeeld: voor de Galmet Maxima 10GT ontvang je €2900 en voor de Hidros LHA.802.XL ligt dat op €5900. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Marum.

Terugverdientijd

Alle onkosten en besparingen met elkaar verrekend? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. In het geval van een simpel systeem (lucht-lucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van de ventilatiewarmtepomp zit op de 10 jaar, bij een aardwarmtepomp moet je denken aan 10 tot max 20 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Boerakker?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of heb je net een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De cv ketel in combinatie met warmtepomp (in de volksmond hybride product) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. De pluspunten van een hybride systeem zijn o.a.: betaalbaar, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Het jammere is dat je niet van het gas af bent: het heeft altijd nog de CV nodig. Een gasketel gecombineerd met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In het jaar 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Andere regio? Bekijk nu direct alles over warmtepomp Loppersum.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Dat is een enorme operatie en treft iedereen. Middels deze website lees je over een alternatieve cv ketel zonder gas in Boerakker. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft veel voordelen. Het dure gas kan de deur uit. Ben jij bewust bezig met jouw stroomconsumptie? En wek jij de stroom zelf op? Dan spreken we over een energieneutrale woning. Je zult merken dat je energienota veel lager uitvalt. Meteen van het gas af? Overweeg dan een van deze systemen: biomassaketel, elektrische cv-ketels, zonneboilers, pelletkachels, het warmenet. As we speak ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Als iedereen zijn woning zonder gas verwarmd komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een all electric systeem gaat mogelijk nog even niet lukken. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Groningen.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs in de regio Boerakker.