CV-ketel vervangen Borssele Kies voor een duurzaam alternatief en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in Borssele? Dan heb je in juli 2020 eigenlijk 2 alternatieven: “weer” een ouderwetse gasketel, of overstappen naar een duurzame oplossing. Een probleem waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Wat is nu een handige keuze? De basis hiervan bestaat uit diverse componenten: hoe duurzaam moet het zijn, hoeveel geld wil je eraan kwijt, heb je een nieuw of juist ouder huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Borsele wat betreft aanleggen van een warmtenet en stadsverwarming. Op deze website signaleer je alle praktische alternatieven voor de CV-ketel. Op de eerste plaats een warmtepomp. Anderzijds: elektrische cv-ketels, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen, zonneboilers zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We hebben te maken met veel vraagtekens betreffende de energieconsumptie over een jaar of 15. Met behulp van onze website vergelijk je meerdere toekomstbestendige opties. Welke alternatieven zijn er voor een gas-ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en wat moet ik doen voor een gasvrij huis? Druk op een van de veelgestelde vragen hieronder.

 1. De CV-ketel vervangen door warmtepomp in Borssele.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in Borssele?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Borssele [Update juli 2020]

De Hr-ketel is aan vervanging toe. Heb je al contact met de installateur gehad? Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Jouw gasketel vervangen door warmtepomp in Borssele is een absolute aanrader. Het is een groene energiebron, lage vanaf-prijzen en de nieuwste systemen hebben een hoog rendement. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Daarvoor gebruik je het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Templari warmtepomp).

Instructies warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Kies de installatie die strookt met jouw woning, wensen en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en neem een degelijke warmtepomp installateur in Borssele. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Dit moet namelijk volledig passen bij jouw woning.
 5. Het systeem wordt geïnstalleerd. Bij voorkeur door dezelfde installateur.
 6. Bekijk kritisch of alle werkt. Je garantie en onderhoudscontract moet je niet vergeten.
 7. Claim jouw subsidie

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer beschikken over de juiste isolatiewaarden.

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

LT radiatoren of vloerverwarming zijn essentieel.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een boiler en warmtepomp.

Soms ook nodig: de mogelijkheid voor een buitenunit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Borssele

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp is uitgebreid aan bod gekomen. Alleen, er zijn nog tal van alternatieven voor een Gasgestookte ketels via leveranciers als Dietrich + Rodiac. Wat past bij mijn mijn huis? Hier detecteer jij per soort praktische info. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voor- en nadelen?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en verandert dit in bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Een warmtepomp kan de CV-ketel volledig vervangen (all-electric),of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Lage energierekening
 • Gemeentelijke subsidie
 • Hoge installatiekosten
 • Past niet in elke woning

2. Zonneboiler

Gebruik een zonneboiler met zonnecollectoren voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Borssele: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De kosten liggen rond €4600 inclusief aanleggen.

 • Ook in de winter prima rendement
 • Waardestijging van woning
 • Lange terugverdientijd
 • Minder mooi uitzicht

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van korrels van ongeveer 2,5 cm lang. Je verwarmt hiermee bijvoorbeeld de woonkamer, de pelletkachel-cv zorgt ook voor warm water. De Biomassaketels werken ook op houtsnippers of blokken.

 • Eenvoudig te installeren
 • Automatische ontsteking
 • Elke 3 maand onderhoud
 • Niet voor kleine woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen pas je toe bij verwarmen van een bepaalde ruimte. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, maar voor sommige situatie een uitkomst. Een innovatief systeem en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Overal te plaatsen
 • Geen subsidies mogelijk
 • Altijd zichtbaar in huis

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Het gasverbruik kan theoretisch gezien naar 0. Dat is veiliger. Helaas is het alleen geschikt voor geïsoleerde huizen: het vreet stroom, dus zonnepanelen zijn aan te raden. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Warmt snel op
 • Geen extra units nodig
 • kWh verbruik
 • Geen ISDE tegemoetkoming

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond gevuld met warm water. Het is geschikt voor verwarming en tapwater. Ook bedrijven kunnen hier een bijdrage aan leveren. Stadswarmte is een duurzaam alternatief voor aardgas.

 • Zeer duurzame oplossing
 • Comfortabele temperatuur in huis
 • Beperkte keuze
 • Relatief duur
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in Borssele? Dan krijg je te maken met verschillende kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is beter ten opzichte van de CV-ketel. Cruciaal: de aanschaftarieven liggen hoog (incl. installatiekosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Zeeland) schommelt tussen de €1650 tot €4000.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp vormen het grootste aandeel. Afhankelijk van het product (Ventilatielucht, Lucht/water, Hybride, Bodem/water, Lucht/lucht) fluctueert de aanschafprijs tussen de €2600 en €12000. Ook interessant: CV-Ketel in Uden vervangen door warmtepomp.

Plaatsingskosten

Daarna moet je de installatiekosten niet vergeten. De installatieprijzen komen regelmatig uit tussen de €1700 tot €4600. Wil jij beslist een Bodem/water warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een normale hybride warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Stroomverbruik

De traditionele gasketel verbruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? De gasmeter gaat naar 0, terwijl je wel meer stroom consumeert. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De energiebesparing onderaan de streep ligt tussen de 25% en 45%. Heel interessant dus.

ISDE regeling

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het gevolg is een zeer aantrekkelijke ISDE subsidieregeling. Middels de officiële apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in Borssele. Dit ligt vaak ergens tussen de €1950 – €4000. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de Hautec HCS-PN-124 (88SF1201SDPN5) heb je recht op €5300 en bij de Hidros LZT.502.XL is dit €4650. Ook zakelijk zeer interessant in de gemeente Borsele.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten onderzocht? Dan weet je ongeveer wat het omslagpunt is. Bij goedkopere systemen (ventilatielucht warmtepomp ) profiteer je van een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een lucht-lucht systeem ligt rond de minder dan 10 jaar, bij een water-water warmtepomp moet je denken aan een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Borssele?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gloednieuw gasgestookte ketel laten aanleggen? Huishoudens zijn niet op de hoogte dat er ook combinatie van beide systemen mogelijk zijn. Zo’n CV-ketel in combinatie met warmtepomp (hybride installatie) heeft een prima rendement. De prijs van een hybride installatie is een stuk lager als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Drie argumenten waarom de hybride pomp zo in trek is: lage aanschafprijs, gemakkelijk te plaatsen, en werkt samen met je huidige CV. Belangrijk minpunt is dat je nog steeds een gasgestookte ketel nodig hebt: het systeem kan niet zelfstandig opereren. Een gasketel met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. In 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Lytsewierrum.


Een gasvrije woning binnen handbereik

De komende jaren moeten er veel huizen van het gas af. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Aan de hand van de info op deze pagina check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Borssele. Alle huishoudens moeten op termijn hun CV ketel inruilen. Maar gasvrij wonen is juist heel positief. Je verbruikt geen duur gas. Houd jij jouw energiegebruik zo laag mogelijk? En heb je zonnepanelen op je dak? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Wil jij ook leven zonder gas? Hiervoor zijn er talloze oplossingen: het warmenet, infraroodpanelen, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel. De komende jaren ontvang je vaak geld terug in de vorm van subsidie. Op het moment dat alle huizen zonder gas worden verwarmd, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric pomp mag best nog even wachten. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Zeeland.

Wacht niet langer met warmtepomp offertes vergelijken! Direct offertes opvragen bij installateurs in en rondom Borssele.