CV-ketel vervangen Castricum Maak een keuze voor groene energie en verlaag je energienota met €360


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Wil je de CV-ketel vervangen in Castricum? In juli 2020 kun je kiezen uit opties: gewoon een traditionele verwarmingsketel, of juist een meer duurzame oplossing. Een tweestrijd waar alle woningbezitters mee van doen zullen krijgen. Misschien weet je het al: per 2021 kan je niet meer gebruik maken van een mono cv-ketel. Rond voorjaar 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? De basis hiervan bestaat uit verscheidene onderdelen: hoe milieubewust moet het systeem zijn, wat is je maximum budget, wat zijn de eigenschappen van je huis, en wat kun je zeggen over de isolatie? Niet vergeten: check ook het beleid van de gemeente Castricum inzake plannen m.b.t. een warmtenet of stadsverwarming. Op de site detecteer je verschillende bekende alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Anderzijds: biomassaketel, pelletkachels, zonneboilers, infraroodpanelen, elektrische cv-ketels zijn goede vervangers voor gas-ketels.

Inhoudsopgave
We kunnen moeilijk in de toekomst kijken betreffende onze energieconsumptie in de toekomst. Op basis van de vergelijker vergelijk je alle praktische details. Wat kan ik nemen naast een gasgestookte ketel, met welke kosten moet ik rekening houden, en hoe kan ik volledig gasvrij wonen? Klik op een van de onderwerpen hieronder.

 1. Jouw CV-ketel vervangen door warmtepomp in Castricum.
 2. Welk alternatief voor de CV-ketel is geschikt voor mijn woning?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, waarom zou ik dat doen?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Hoe kan ik volledig gasvrij wonen in Castricum?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in Castricum [Update juli 2020]

Jouw HR-ketel functioneert slecht. Heb je al contact met de installateur gehad? Met de nieuwe wetgeving over aardgas, kan dit best een struikelblok zijn. De gasketel vervangen door warmtepomp in Castricum is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, voordelig en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Gebruik hiervoor het bijgaande stappenplan (en bekijk ook Enerso systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Analyseer welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die spoort met jouw huis en natuurlijk het budget.
 3. Overweeg de aangeboden prijs en ga in zee met een aangesloten warmtepomp installateur in Castricum. Let op certificaten en referenties.
 4. Vraag om een uniek warmtepompsysteem. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde vakmannen.
 6. Bekijk kritisch of het systeem werkt. Het onderhoudsboek en de garanties berg je veilig op.
 7. Vul het formulier in voor de subsidieaanvraag

Zijn alle huizen geschikt?

Gevel, dak en vloer zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Laagtemperatuur radiatoren of vloerverwarming.

Voldoende ruimte (naast de CV) voor een warmtepomp met voorraadvat.

Bij volledig elektrisch: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in Castricum

Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er zijn nog meer alternatieven voor een Hr-ketel van merken als Bosch + Radson. Welke past nu bij mijn mijn wensen? Op deze website bekijk jij per soort bruikbare informatie. Hoe gaat het in z'n werk, en wat zijn belangrijke nadelen en voordelen?


1. Warmtepomp (Hybride)

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en converteert dit naar hoogwaardige bruikbare energie t.b.v. heet water en verwarming. Men kan ervoor kiezen middels full-electric warmtepompen de CV-ketel te vervangen, of verbinden d.m.v. een hybride oplossing.

 • Verwarmt en koelt
 • Subsidies tot €2.500
 • Dure prijzen
 • Huis moet geïsoleerd zijn

2. Zonneboiler

De zon & de zonneboiler dragen zorg voor het verwarmen van water. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in Castricum: door de zonneboiler heb je altijd snel heet water. De prijs schommelt rond de €4400 (incl. monteren).

 • Lange levensduur
 • Waardestijging van woning
 • CV-ketel blijft nodig
 • Neemt veel ruimte in

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciale houtkorrels. Zeer geschikt voor kleinere kamers, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels verbranden daarnaast ook snippers- en/of houtblokken.

 • Zeer sfeervol
 • Automatisch geregeld
 • Investering rond de €2.500
 • Groot apparaat

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn er wanneer je behoefte hebt aan verwarmen van een bepaalde ruimte. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar zeker het overwegen waard. Een toekomstgericht product in combinatie met zonnepanelen.

 • Geluid- en reukloos
 • Geen dwarrelende stof
 • Panelen zijn nog vrij duur
 • Klein oppervlakte

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel maakt gebruik van stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Uiteindelijk voor iedereen verplicht. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Minder aantrekkelijk dan een warmtepomp.

 • Gasverbruik naar 0
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Verbruikskosten zijn hoog
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een netwerk van leidingen onder de grond met warm water van verschillende bronnen. Het voorziet in heet water in de woningen. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Weinig onderhoud noodzakelijk
 • Schoon en veilig
 • Geen keuze in aanbieder
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat kost dat? Ook de CV-ketel vervangen voor een eigen warmtepomp in Castricum? Check dan altijd goed de vele soorten kosten. Onze experts hebben een overzicht gemaakt zodat je weet wat je op financieel gebied kunt verwachten. De terugverdientijd van een warmtepomp is lucratiever tegenover de CV-ketel. Van belang: de prijs van het apparaat is hoog (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Holland) ligt tussen de €2300 tot €4700.

Productkosten

De kostprijs van een warmtepomp is de grootste kostenpost. Afhankelijk van het product (Hybride, Water/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht) betaal je een bedrag tussen de €3800 en €16000. Mensen zochten ook naar: CV-Ketel in Vlagtwedde vervangen door warmtepomp.

Aansluitkosten

Ten tweede moet je de installatiekosten niet vergeten. Deze aanlegkosten variëren (gemiddeld) tussen de €1000 – €3600. Kies je voor eengrondwater-warmtepomp? Dan moet er een bodembron aangelegd worden door het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een instap lucht-lucht warmtepomp kost maximaal 1 dag.

Energieverbruik

Een normale CV gebruikt aardgas, de warmtepomp verbruikt echter elektriciteit (stroom). Wat dit betekent? Je gasgebruik zal drastisch afnemen, daarentegen ga je juist meer stroom verbruiken. Met behulp van zonnepanelen wek je dat gewoon zelf op. De uiteindelijke energiebesparing ligt rond de 30% – 40%. Dat is best aantrekkelijk dus.

Subsidie

De regering wil dat we minder gas verbruiken. Om die reden is er een gulle ISDE-subsidie. Via de uitgegeven apparatenlijst tref jij de huidige vergoeding in Castricum. Dit fluctueert momenteel tussen de €1550 tot €2100. Waar je rekening mee kunt houden: voor het plaatsen van de IDM TERRA SW 42 Twin; 810348 heb je recht op €6000 en bij de Hitachi Yutaki-S80 RAS5WH(V)NPE+RWH5(V)NFE is dit €2700. Zowel voor B2C als B2B in de gemeente Castricum.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten op een rij gezet? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een eenvoudig systeem ((MV) lucht-warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij dure systemen. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 10 jaar, bij een bodem-warmtepomp moet je denken aan 12-15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in Castricum?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb je thuis al een warmtepomp hangen? Of laatst nog een hoog rendement ketel laten neerzetten? Huishoudens vergeten dat het koppelen van deze producten goed werkt. Zo’n cv ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is verantwoord en maandelijks erg voordelig. De prijs van een hybride installatie ligt vele malen lager in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. Waarom veel mensen kiezen voor een hybride pomp: voordelig, gemakkelijk te plaatsen, en je huis hoeft niet direct helemaal over de kop. Groot nadeel is dat jouw gasaansluiting behouden blijft: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel met warmtepomp is straks niet afdoende. Vanaf 2050 moet elke woning gasvrij zijn. Nu ook online: warmtepomp Middelstum.


Op weg naar een huis zonder gas

De gaskraan gaat geleidelijk helemaal dicht. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Via deze website check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in Castricum. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is beslist geen straf. Het dure gas kan de deur uit. Is je huis goed geïsoleerd en beperkt je stroomgebruik? Zijn zonnepanelen voor jou bekend terrein? Dat zijn randvoorwaarden voor energieneutrale huizen. Je betaalt veel minder voor energie. Jouw woning zonder gas? Kies dan voor producten als elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen, biomassaketel, zonneboilers. Momenteel heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, wordt de uitstoot van CO2 flink teruggedrongen. Een all electric systeem is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een goede stap richting een gasvrije woning in Noord-Holland.

Snel en eenvoudig warmtepomp offertes vergelijken? Vraag offerte op bij installateurs in en rondom Castricum.