CV-ketel vervangen De Mortel Verlaag jou gasverbruik en verlaag je energienota met €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Jouw CV-ketel vervangen in De Mortel? Dan heb je in april 2024 eigenlijk 2 mogelijkheden: een nieuwe verwarmingsketel laten installeren, of kiezen voor een milieuvriendelijk product. Een kwestie waar ook jij heel goed over moet gaan nadenken. Vanaf 2021 is de mono cv-ketel niet meer toegestaan. Echter na 2030 zal geen enkele woning nog gas gebruiken. Op basis waarvan moet je kiezen? Dat hangt af van meerdere invalshoeken: hoeveel wil je besparen, hoeveel wil je uitgeven, wat voor type woning heb je, en niet onbelangrijk: woningisolatie? Belangrijk: check ook het beleid van de gemeente Gemert-Bakel ten aanzien van warmtenetten en/of stadsverwarming. Hieronder detecteer je de belangrijkste populaire alternatieven voor de CV-ketel. Een warmtepomp mag hier natuurlijk niet ontbreken. Evenwel: zonneboilers, biomassaketel, elektrische cv-ketels, pelletkachels, infraroodpanelen worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er is veel onduidelijkheid m.b.t. de energieconsumptie over een jaar of 15. Via de vergelijker ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gasgestookte ketel, wat zijn de kosten, en welke stappen moet ik nemen voor een gasvrij huis? Klik op een van de thema’s hieronder.

 1. Je CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Mortel.
 2. Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. CV-ketel combineren met een warmtepomp.
 5. Wat moet ik doen voor gasvrij wonen in De Mortel?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Mortel [Update april 2024]

Is je Hr-ketel ook versleten? Dan sta je voor een kruispunt. Doordat aardgas helemaal verdrongen wordt, kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in De Mortel is iets wat steeds meer Nederlanders doen. Het draagt bij aan een schoner milieu, betaalbaar en het rendement is uitstekend. Op welke manier kan ik mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp? Onze experts schreven daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Robur systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Vindt uit welke type warmtepompen wel/niet geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die aansluit bij de woning en budget.
 3. Vergelijk alle tarieven en ga in zee met een officiële warmtepomp installateur in De Mortel. Check altijd referenties, keurmerken en certificaten.
 4. Laat een uitgebalanceerd warmtepompsysteem maken. Zo’n installatie is namelijk altijd maatwerk.
 5. Zorg dat alles netjes wordt geïnstalleerd. Dit is een complex en tijdsintensieve klus.
 6. Ga na of de installatie zuinig en juist draait. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag subsidie aan voor de installatie

Is ons huis geschikt?

Dak, vloer en gevel beschikken over de juiste isolatiewaarden.

Heb je HR++ glas of zelf triple glas in de woning?

Vloerverwarming of lage temperatuur radiatoren.

Faciliteiten voor het aansluiten van de warmtepomp en eventuele boiler.

Voor de complexe systemen: boringen in de grond en lucht-lucht unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Mortel

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Maar er bestaan nog meer alternatieven voor een Hoog rendement ketel van merken als Daalderop of Rendamax. Wat is aan te raden voor mijn huis? Op cvketel-warmtepomp.nl check jij per product meer details. Hoe gaat het in z'n werk, en welke voordelen en nadelen heeft het?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp neemt de warmte uit natuurlijke bronnen en transformeert dit naar toepasbare energie voor verwarming en warm water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Minder Co2 uitstoot
 • Hoge subsidies
 • Fikse kostprijs
 • Goede isolatie is essentieel

2. Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht voor het verwarmen van je woning. Dit is een toevoeging voor de CV-ketel in De Mortel: met zo’n zonneboiler kan jij altijd warm douchen. Het kostenplaatje: +/- €4600 (incl. monteren).

 • Besparing van 30% tot 50%
 • Waardestijging van woning
 • Hoge investering
 • Is goed zichtbaar op het dak

3. Pelletkachel (biomassaketel)

Pelletkachels werken op basis van speciaal geproduceerde korrels. Te gebruiken voor één specifieke ruimte, de pelletkachel-cv kan de cv-ketel zelfs overnemen. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met normaal hout en houtsnippers.

 • Zeer sfeervol
 • Gemakkelijke brandstof
 • Intensief onderhoud nodig
 • Alleen voor grote woningen

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen worden gebruikt voor meer warmte op lokaal niveau. Echter, niet voldoende als hoofdverwarming, tenzij je huis extreem goed geïsoleerd is. Een milieuvriendelijke optie en met zonnepanelen een goede combi.

 • Geen last van geluid of geur
 • Koppelen met domotica
 • Nog relatief duur
 • Grote panelen

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel gebruikt enkel stroom. Je kunt dus echt van het gas af. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en bij voorkeur met zonnepanelen. Over het algemeen rendeert de warmtepomp beter.

 • Veiliger dan CV-ketel
 • Maakt geen geluid
 • Niet energiezuinig
 • Opties voor subsidie

6. Stadswarmte (warmtenet)

Een warmtenet is een uitgebreid netwerk van leidingen gevuld met warm water. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. Een andere benaming voor dit systeem is stadswarmte.

 • Zeer efficiënt
 • Constante temperatuur
 • Op gas koken niet mogelijk
 • Temperatuur slecht regelbaar
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, wat is de terugverdientijd? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in De Mortel? Let dan op de ingewikkelde kosten. Onze adviseurs hebben hieronder een opsomming geplaatst met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is beter wanneer je het afzet tegen de CV-ketel. Kanttekening: de aanschafprijs is hoog (en de aansluitkosten). Je kunt wel gebruik maken van ISDE subsidie. De subsidie voor warmtepompen (Noord-Brabant) varieert tussen de €2000 tot €4200.

Kosten van de pomp

De kosten van de warmtepomp zelf voel je het eerste. Op basis van de gekozen installatie (Lucht/lucht, Water/water, Ventilatielucht, Bodem/water, Lucht/water) fluctueert de aanschafprijs tussen de €1800 en €12500. Misschien vind je dit ook relevant: CV-Ketel in Waardenburg vervangen door warmtepomp.

Installatiekosten

Daarna zijn er de kosten van de installateur. De plaatsingskosten fluctueren doorgaans tussen de €1700 en €4500. Ga je voor een Bodemwarmtepomp? In dat geval is een grondboring nodig via het installatiebedrijf. Het laten plaatsen van een standaard ventilatiewarmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De traditionele gasketel gebruikt aardgas, terwijl een warmtepomp enkel stroom nuttigt. Wat zijn de gevolgen? Het verbruik van gas daalt, terwijl je wel meer stroom consumeert. Dit kun je opvangen door zonnepanelen te nemen. De uiteindelijke energiebesparing bedraagt al gauw 40%. Dat kan jij toch wel gebruiken?

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Het betreft een historische ISDE-subsidie. Op deze handige apparatenlijst ontdek je per systeem (merk & type) de subsidie in De Mortel. Dit ligt vaak ergens tussen de €1100 en €3700. De hoogte wisselt: voor de installatie van de NIBE F1245-12 krijg je €3200 en in in het geval van de Inventum All – E Ecolution Combi50 (4 kW) + boiler bedraagt dit €1700. Dit geldt ook voor zakelijke toepassingen in de gemeente Gemert-Bakel.

Terugverdientijd

Alle opbrengsten en kosten geanalyseerd? Het omslagpunt kan jij dan eenvoudig calculeren. Bij goedkopere systemen (hybride warmtepomp ) is de terugverdientijd aanzienlijk korter dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp ligt rond de 6 tot 8 jaar, bij een aardwarmtepomp loopt dit al gauw op tot een jaar of 12. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Mortel?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Heb jij al geïnvesteerd in een warmtepomp? Of afgelopen jaar een gasketel laten aansluiten? Huishoudens weten niet dat deze twee systemen prima kunnen samenwerken. Een cv ketel in combinatie met warmtepomp (hybride verwarmingssysteem) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper als je het vergelijkt met een volledig elektrische warmtepomp. Voordelen van een hybride systeem zijn: voordelig, in een dag aangelegd, werkt prima samen met huidige verwarming. Belangrijk minpunt is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is uiteindelijk niet afdoende. Per 2050 zijn er alleen nog woningen zonder gas. Op cvketel-warmtepomp.nl bekijk je ook warmtepomp Naaldwijk.


De voordelen van gasvrij wonen

In 2050 zal gas helemaal verdwijnen. Milieuvriendelijke energie is wat we nodig hebben. Op basis van deze pagina check jij een alternatieve CV ketel zonder gas in De Mortel. Iedereen moet de cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen is ook lang niet gek. De gasrekening gaat naar 0. Beschik je over een goede isolatie? En gebruik je zonnepanelen? Dan komt een energieneutrale woning in zicht. Je betaalt veel minder voor energie. Willen jullie de gasaansluiting ook verwijderen? Kies dan voor producten als het warmenet, zonneboilers, pelletkachels, biomassaketel, infraroodpanelen. Op dit moment heb je de beschikking over een leuke subsidie. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, komen we dichterbij de eisen van het klimaatakkoord. Een volledig elektrische installatie hoeft dan echt niet gelijk. Juist de hybride warmtepomp is een aantrekkelijke tussenoplossing voor de gasvrije woning in Noord-Brabant.

Interesse en wil je warmtepomp offertes vergelijken? Zoek uit wat de kosten zijn bij installateurs in de regio De Mortel.