CV-ketel vervangen De Westereen Stop met gasverbruiken en realiseer een besparing tot wel €400


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Van plan de CV-ketel te vervangen in De Westereen? In juli 2020 kun je kiezen uit alternatieven: een totaal nieuw gas gestookt systeem nemen, of ga jij voor een verantwoord en duurzaam systeem? Je komt in een situatie waar veel Nederlanders mee worstelen. Per ingang van 2021 mag je geen nieuwe mono-cv-ketel laten plaatsen. Rond voorjaar 2030 moet Nederland gasvrij zijn. Wat kun je op dit moment het beste doen? Die keuze hangt af van verscheidene zaken: hoe milieubewust moet het systeem zijn, welk bedrag wil jij spenderen, heb je een nieuw of juist ouder huis, en hoe is het gesteld met de isolatie? Cruciaal: onderzoek ook de toekomstplannen van de gemeente Dantumadiel rond bijvoorbeeld stadswarmte of een warmtenet. Hieronder analyseer je de belangrijkste bekende alternatieven voor de CV-ketel. Vanzelfsprekend de warmtepomp. Evenwel: biomassaketel, infraroodpanelen, pelletkachels, het warmenet, zonneboilers worden meer en meer toegepast als vervanging op de CV-ketel.

Inhoudsopgave
Er zijn nog veel vragen ten opzichte van ons toekomstig energieverbruik. Via cvketel-warmtepomp.nl ontdek je alle praktische details. Wat zijn de alternatieven van een gas-ketel, wat is de prijs, en hoe krijg je jouw huis gasvrij? Selecteer direct een van de onderstaande vragen.

 1. CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Westereen.
 2. Wat zijn de alternatieven voor een cv-ketel na 2021?
 3. Warmtepomp in plaats van CV-ketel, kan dat voordelig?
 4. Warmtepomp in combinatie met CV-ketel.
 5. Welke aanpassingen zijn er nodig voor gasvrij wonen in De Westereen?

CV-ketel vervangen door warmtepomp in De Westereen [Update juli 2020]

Mijn HR-ketel werkt niet meer. Heb je al contact met de installateur gehad? Aangezien aardgas op korte-termijn zal verdwijnen kan dit een tweestrijd opleveren. Gasketel vervangen door warmtepomp in De Westereen ligt het meest voor de hand. Goed voor het milieu, voordelig en de kosten heb je binnen enkele jaren terug. Ik wil mijn Intergas, Nefit of Vaillant cv vervangen voor een warmtepomp, hoe werkt dat? Onze specialisten ontwikkelden daarvoor onderstaand stappenplan (en check ook Sundez systeem).

7 stappen model warmtepomp installeren

 1. Detecteer welke type warmtepompen geschikt zijn voor jouw huis.
 2. Ga voor een installatie die spoort met de woning en budget.
 3. Vraag meerdere offertes op en kies een bedreven warmtepomp installateur in De Westereen. Lees referenties en bekijk certificaten.
 4. Een adaptive warmtepompsysteem is noodzakelijk. Het dient 100% aan te sluiten bij jouw huis.
 5. De installatie kan beginnen. Het liefst door de installateur van de adviseur.
 6. Inspecteer of alles goed is aangesloten. Vraag altijd naar de garantie en onderhoudsvoorschriften.
 7. Vraag de subsidie op via RVO.nl

Zijn alle huizen geschikt?

Vloer, dak en gevel zijn goed geïsoleerd (kierdicht).

In alle ramen zit HR++ glas of triple glas.

Lagetemperatuurverwarming (bij voorkeur vloerverwarming).

Voldoende ruimte (naast de CV) voor het warmtepompsysteem (+ boiler).

Eventueel: locatie voor grondboring / lucht-unit.

cv ketel vervangen door warmtepomp in De Westereen

Welke alternatieven zijn er voor de CV-ketel? De warmtepomp hebben we inmiddels uitvoerig besproken. Goed om te weten, naast de warmtepomp zijn er meer alternatieven voor een CV-ketel van merken als Brötje of Geveke. Wat is aan te raden voor mijn situatie? Via deze website vind jij per alternatief bruikbare informatie. Wat is de werkwijze, en wat zijn de voors- en tegens?


1. (Hybride) Warmtepomp

Een warmtepomp maakt gebruik van warmte uit de omgeving en transformeert dit naar bruikbare energie voor de centrale verwarming en heet water. Er is een optie om de CV-ketel te vervangen (volledig elektrische warmtepomp), maar je kunt het ook combineren (hybride).

 • Lage energierekening
 • Subsidies tot €2.500
 • Prijs is hoog
 • Neemt veel ruimte in

2. Zonneboiler

Het zonlicht + zonneboiler zorgen voor het verwarmen van water. Dit werkt samen met de CV-ketel in De Westereen: dankzij een zonneboiler zit je nooit zonder warm tapwater. De prijs schommelt rond de €4700 met monteren.

 • Eenvoudig te integreren
 • Eenvoudig te plaatsen
 • Kosten beginnen bij €2.000
 • Minder mooi uitzicht

3. Biomassaketel (pelletkachel)

De pelletkachel werkt op kleine korrels houtafval. Verwarmt de ruimte waar het apparaat staat, de pelletkachel maakt ook warme lucht en warm water. Biomassaketels kunnen ook warmte genereren met andere houtproducten (snippers).

 • Programmeerbaar
 • Autonoom systeem
 • Voorraad pellets
 • Kans op stank

4. Infraroodpanelen

Infraroodpanelen zijn geschikt voor meer hitte op een zelfgekozen plek. Niet echt bruikbaar als hoofdverwarming, maar je kunt het zeker in overweging nemen. Een ‘groen’ alternatief en zeer populair samen met zonnepanelen.

 • Geen lucht(stof) verplaatsing
 • Geen dwarrelende stof
 • Helaas geen subsidie
 • Voor het hele huis erg duur

5. Elektrische ketel

Een elektrische CV-ketel werkt volledig op stroom. Je woning kan gasvrij worden gemaakt. Dit is aantrekkelijker. Echter, je woning moet geïsoleerd zijn: en eigenlijk heb je zonnepanelen nodig. Kan niet op tegen de warmtepomp.

 • Gas kan de deur uit
 • Gemakkelijk te plaatsen
 • Stroomgebruik
 • Weinig innovatief

6. Warmtenet (stadswarmte)

Een warmtenet is een ondergrondse circulatieleiding aangesloten op een warmtebron. Je verwarmt er je huis mee en krijgt warm water. Lokale (bio) industrie kan restwarmte terugleveren. In de volksmond heet dit ook wel stadswarmte.

 • Restwarmte wordt optimaal benut
 • Geen tussenkomst van gas
 • Eén leverancier per regio
 • Gas is vaak goedkoper
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Warmtepomp in plaats van CV-ketel, is dat goedkoop? Laat jij een warmtepomp installeren i.p.v een CV-ketel in De Westereen? Dan krijg je te maken met vele soorten kosten. Onze specialisten hebben een duidelijke lijst samengesteld met daarin alle financiële aspecten. De terugverdientijd van de warmtepomp is voordeliger wanneer je het afzet tegen de traditionele ketel. Belangrijk: de winkelprijzen liggen hoger (en de plaatsing is kostbaar). Daarentegen zijn er wel subsidies. De actuele subsidie voor warmtepompen (Friesland) ligt tussen de €2150 tot €4600.

Productprijs

De artikelprijs van een warmtepomp weegt het zwaarst. Afhankelijk van het type (Lucht/water, Bodem/water, Ventilatielucht, Lucht/lucht, Hybride) schommelen de prijzen tussen de €2800 en €15000. Vind alles uit over CV-Ketel in Walem vervangen door warmtepomp.

Installatieprijs

Vervolgens zijn er de kosten van de installateur. De kosten van installatie liggen vaak tussen de €1200 en €3200. Neig jij naar een Bodemwarmtepomp? Dan moet er in de grond geboord worden door een installatiebedrijf. Het plaatsen van een eenvoudige (MV) lucht-warmtepomp is na verhouding heel voordelig.

Energiekosten

De HR-ketel draait op gas, zo’n warmtepomp kan werken met stroom (kWh). Wat betekent dit concreet? De gasmeter gaat naar 0, maar de nota voor stroom stijgt. Zonnepanelen kunnen dit opvangen. De besparing op je energienota ligt rond de 30% – 40%. Erg goed voor de portemonnee.

Overheidsbijdrage

Nog even, en de gaskraan gaat dicht. Profiteer snel van deze zeer aantrekkelijke Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). In de actuele apparatenlijst vind jij per systeem (merk & type) de subsidie in De Westereen. Vergoedingen schommelen tussen de €1800 tot €2800. Het bedrag verschilt nogal: voor het aanleggen van de NIBE F1355-28 kun je aanspraak maken op €4600 en m.b.t. de Inventum Optima 80 DC krijg je €1100. Ook voor bedrijven interessant in de gemeente Dantumadiel.

Terugverdientijd

Alle uitgaven en opbrengsten onderzocht? Het omslagpunt heb je dan snel uitgerekend. Bij een instapmodel (ventilatielucht warmtepomp ) heb je een kortere terugverdientijd dan bij gecompliceerde installaties. De terugverdientijd van een ventilatiewarmtepomp wordt geschat op 6 tot 8 jaar, bij een grondwater-warmtepomp is dit al snel 12 – 15 jaar. Overstappen van cv-ketel naar warmtepomp in De Westereen?

CV-ketel met warmtepomp combineren

Beschik je al over een warmtepomp. Of laatst nog een gasketel laten aansluiten? Nederlanders realiseren zich te weinig dat beide componenten goed te combineren zijn. De CV-ketel in combinatie met warmtepomp (ook wel hybride genoemd) is duurzaam heeft een leuke opbrengst. De prijs van een hybride installatie is veel goedkoper in verhouding tot een volledig elektrische warmtepomp. 3 redenen waarom de hybride installatie populair is: betaalbaar, simpel aan te leggen, en werkt samen met je huidige CV. Het jammere is dat je gas blijft gebruiken: Voor piekmomenten kan het niet zonder CV. Een gasketel in combinatie met warmtepomp is eigenlijk niet genoeg. Vanaf 2050 zal ieder huis gasvrij zijn. Wellicht ook beschikbaar: warmtepomp Neeritter.


Op weg naar een huis zonder gas

In 2030 moeten 2 miljoen huizen van het gas af. Groene energie, dat is toch wat jij ook wilt? Met behulp van onze website vergelijk jij een alternatieve CV ketel zonder gas in De Westereen. Uiteindelijk zal iedereen zijn cv-ketel vervangen. Gasvrij wonen heeft flink wat pluspunten. Je betaalt niet voor duur gas. Beschik je over een goede isolatie? Wek je al zelf stroom op met zonnepanelen? Dan spreken we over een energieneutrale woning. De energielasten dalen dan significant. Kijk jij ook uit naar een situatie zonder gas? Overweeg dan een van deze systemen: het warmenet, pelletkachels, elektrische cv-ketels, infraroodpanelen, zonneboilers. Momenteel geldt er een mooie subsidieregeling. Indien alle huizen worden verwarmd zonder gas, bereiken we een aanzienlijke CO2 reductie. Een full-electric apparaat is misschien wel te hoog gegrepen. Ook de hybride warmtepomp is een mooi begin voor jouw weg naar een gasvrije woning in Friesland.

Wil jij vandaag ook warmtepomp offertes vergelijken? Check de prijzen van installateurs uit De Westereen.